Ingrediente: 2-3 vinete de dimensiuni potrivite, 1/2 kg carne tocată, trei ouă, 2-3 linguri de smântână, caşcaval, 2-3 roşii, o ceapă, sare, piper, pesmet.
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă, se feliază şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Ceapa se taie mărunt, se căleşte în ulei, iar când a devenit sticloasă se adaugă carnea tocată şi o roşie tăiată cubuleţe. Carnea se ţine pe foc până scade apa, amestecându-se continuu, să nu se prindă. După ce se ia cratiţa de pe foc, când compoziţia s-a mai răcit, se adaugă un ou crud şi se condimentează după gust. Între timp se pregăteşte o formă termorezistentă, care se unge cu puţin unt sau ulei, peste care se presară pesmet. Feliile de vinete se aşază în forma pregătită, peste care se adaugă jumătate din cantitatea de carne. Se continuă cu un alt strat de vinete şi carne, ultimul strat fiind de vinete. Se ornează cu felii de roşii iar deasupra se toarnă două ouă bătute cu smântână. Tava se dă la cuptor şi se ţine până ce compoziţia se rumenesc frumos. În ultimele minute se adaugă caşcavalul şi tava se mai ţine câteva minute la cuptor, până ce acesta se topeşte.