Reţeta zilei: Ciorbă de mazăre cu găluște

Ingrediente: 400 g mazăre, 2 morcovi, o ceapă, două ouă, 3-4 linguri de făină, 3-4 linguri ulei, 200 ml smântână, pătrunjel verde,  zeama de la o lămâie, sare, piper.

Mod de preparare

După ce se curăță de coajă, morcovii se taie dau prin răzătoarea mică și se sotează în ulei, pentru a se obține o culoare plăcută a ciorbei. Morcovii sotați împreună cu o ceapa întreagă, mazărea (proaspătă sau congelată) se pun în oala pentru ciorbă. Peste legume se toarnă apa necesară sau supă proaspătă de pui și se lasă să fiarbă la foc mic. După aproximativ 20 de minute, când mazărea și morcovii s-au fiert, se pregătesc găluștele. Se va separa un albuș de gălbenuș. Peste albuș se sparge și celălalt ou întreg și totul se bate bine. Se adaugă apoi două linguri de ulei și făina necesară, până se obține un aluat ceva mai tare decât pentru pandișpan. Din compoziția obținută, cu ajutorul unei lingurițe se  vor pune găluștele în ciorbă. Se lasă la fiert aproximativ zece minute, apoi se stinge focul. Gălbenușul rămas se amestecă bine cu smântâna și zeama de la o lămâie, apoi se toarnă în ciorba fiartă, amestecându-se continuu. Deasupra se presară pătrunjele verde.

Partajează această știre

Lasă un răspuns