Reţeta de vineri: Ciorba săsească cu omletă şi leuştean

Ingrediente: 200 de grame de carne de porc tăiată în bucăţele, 2-3 ouă, 2 morcovi, 2 ardei, o ceapă, o lingură de făină, 3 linguri de smântână, 3 linguriţe de griş, usturoi, leuştean, oţet. 

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert în apă cu sare, iar când începe să fiarbă, se spumează. Când carnea este fiartă de jumătate, se adaugă legumele tăiate mărunt și se continuă fierberea. Între timp, se prepară o omletă din 2-3 ouă, la care se adaugă 3  lingurițe de griș. Omleta se taie în pătrăţele, care se pun în ciorbă după ce carnea a fost bine fiartă. Ciorba se drege cu smântână în care se pune o lingură de făină, iar după omogenizare, se toarnă treptat în ciorbă. Se mai lasă să dea câteva clocote, se acrește cu oțet, se mai adaugă sare după gust, iar la final, usturoiul și leușteanul tăiat mărunt.

Partajează această știre

Lasă un răspuns