.

Relațiile de înfrățire dintre municipiul Deva și orașul Yancheng (China) au fost reactivate

O delegație oficială din partea municipalității din orașul Yancheng (China) s-a aflat astăzi, 26 martie 2019, în vizită la Deva, onorând astfel invitația făcută de Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Delegația oficială din Yancheng a fost condusă de către Yin Jinlai – Vicepreședinte al Comitetului Permanent al Congresului Municipal al Poporului Yanchen. Din delegație au mai făcut parte domnii: Yang Gang – Director al Comitetului Personal și Reprezentant al Congresului Municipal al Poporului Yancheng,  Lv Jin – Director al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Districtul Tinghu, Wang Futong – Director Adjunct al Comitetului Municipal pentru Agricultură Yancheng, Hong Lizhou – Șef al Stației Experimentale Agricole Xinyang, Gu Dianjun – Yancheng Chuangxiang Trade Limited Company, Yichang Zhang – Consilier prezidențial al Camerei de Comerț și Industrie România-China și doamna Zhou Xiaoqing – Director Adjunct al Oficiului pentru Afaceri Externe al orașului Yancheng.

Oaspeții chinezi s-au întâlnit la sediul Primăriei Municipiului Deva cu Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea și cu alți reprezentanți ai acestei instituții pe diferite domenii de activitate. Discuțiile au vizat două teme principale, respectiv cooperarea în domeniul agriculturii moderne și a produselor agricole și schimburi și cooperare comercial-economică între municipiul Deva și orașul Yancheng.

Primarul Nicolae-Florin Oancea  a evidențiat prezența grupului de firme Eurosport DHS în Deva. Edilul șef a vorbit și despre interesul altor investitori chinezi de a-și deschide capacități de producție în municipiul Deva.

Semnarea unor documente de colaborare între Deva și Yancheng

Discuțiile s-au finalizat cu parafarea a două memorandumuri de colaborare. Semnatarii celor două documente sunt Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea și Yin Jinlai, Vicepreședinte al Comitetului Permanent al Congresului Municipal al Poporului Yancheng.

Primul document agreat este un ,,Memorandum de înțelegere privind schimburi și cooperare în agricultură”. Acesta trasează câteva direcții de colaborare viitoare, și anume: centralizarea în comun a datelor de contact a producătorilor agricoli din cele două localități, în vederea facilitării unor posibile contacte; promovarea schimburilor de tehnologie și a informațiilor între universitățile din domeniul agriculturii, instituțiile de cercetare agricolă, întreprinderile agricole și asociațiile agricole din cele două orașe; susținerea cooperării în domeniul turismului agricol, prin încurajarea departamentelor agricole și a firmelor de turism de a-și inspecta reciproc piețele turistice agricole și rurale, de a promova turismul agricol și de a furniza informații și consultanță pentru companii, pentru  a efectua investiții bidirecționale și pentru a oferi asistența necesară proiectelor de investiții.

Al doilea memorandum pune accent pe schimburile și cooperarea comercială și economică. Prin promovarea reciprocă și, în cazul municipiului Deva, punerea la dispoziția investitorilor din Yancheng a Bazei de Date pentru Investitori a Municipiului Deva (locații atractive pentru investiții, contacte de business, potențiali colaboratori locali interesați de contacte bilaterale etc) se dorește menținerea unor contacte periodice privind problemele de interes comun ale celor două părți.

Deasemenea se vor încuraja activitățiile economice și comerciale, precum și sprijinirea întreprinderilor pentru a participa la expozițiile internaționale de afaceri organizate de partea română și cea chineză. Tot la capitolul de contacte bilaterale se dorește reluarea schimburilor guvernamentale și neguvernamentale în diverse domenii, cum ar fi cultura, educația, sănătatea și sportul.

Delegația chineză a vizitat și Lotul olimpic feminin de gimnastică, la Centrul de pregătire de la Deva, și Cetatea Devei.

Actul de înfrățire dintre municipiul Deva și orașul Yancheng a fost semnat în anul 1998. Administrația locală condusă de Primarul Nicolae-Florin Oancea a reactivat înfrățirea cu orașul Yancheng, în luna ianuarie 2019, cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, al  Camerei de Comerț și Industrie România-China și prin demersurile Serviciului Investitori, Relații Externe din cadrul Primăriei Municipiului Deva.

Despre Yancheng

Situat în partea centrală a provinciei Jiangsu, Yancheng este un oraș cu o lungă istorie, de peste 2000 de ani. Dotat cu resurse bogate de terenuri, resurse marine și noroioase, Yancheng are cea mai mare suprafață de teren și cea mai lungă linie de coastă din provincia Jiangsu. Suprafața totală de teren din Yancheng este de 17.000 de kilometri pătrați, linia de coastă are o lungime de 582 kilometri, iar populația sa numără peste 8,2 milioane de locuitori. Orașul are 3 porturi naționale clasa I deschise și este parte integrantă a inițiativei Belt and Road (Noul Drum al Mătăsii). La capitolul de industrie auto, spre exemplu, Yancheng se mândrește cu 4 producători de autoturisme, cu 138 de întreprinderi producătoare de piese auto, cu peste 3.000 de întreprinderi din industria serviciilor auto și cu cel mai mare teren de testare a autobuzelor din Asia. Yancheng desfășoară o cooperare economică și comercială cu peste 170 de țări și regiuni și a stabilit o relație amicală cu peste 20 de orașe străine, printre care și Municipiul Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate