.

”RAIL ACTION DAY – 24 BLUE” – operaţiune internaţională pe căile ferate

Poliția Română a participat la cea de-a XVII-a acțiune internațională RAILPOL, organizată simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, pentru siguranța transporturilor feroviare.

În zilele de 26 şi 27 martie a.c., statele RAILPOL participante au desfăşurat controale în staţii şi trenuri de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare.

La acţiune au participat peste 500 de poliţişti de la transporturi. Pe parcursul a 24 de ore, la nivel național, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au fost efectuate controale în 316 stații feroviare, în aproape 300 de trenuri de persoane şi 44 de trenuri de marfă, fiind legitimate peste 1.250 de persoane.

Au fost verificate 129 de centre de colectare de metale, fiind descoperite 7.700 de kilograme de deşeuri metalice feroase scoase ilegal din gestiunea unei societăţi comerciale, care face obiectul unui dosar penal de evaziune fiscală. Totodată, au fost confiscate aproape 3.200 de kilograme de deşeuri metalice achiziţionate ilegal.

Au fost întocmite dosare penale, în care sunt cercetate 23 de persoane, pentru  tâlhărie, distrugeri sau pentru deținere ilegală de droguri.

Pe parcursul acțiunii, poliţiştii români de la transporturi au realizat schimburi de date şi informaţii cu omologii din celelalte state europene angrenate.

***

RAILPOL (Reţeaua europeană a forţelor de poliţie transporturi) este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al UE, cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare.

Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate