.

PSD scoate păcănelele din localitățile sub 15.000 de locuitori

În plenul Camerei Deputaților am votat Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.82/2023 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum și pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.20/2013 privind înființarea, organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.77/2009 (PL-x 700/2023).

Astfel, PSD își respectă angajamentul de a rezolva o problemă gravă ce căpătase amploare în societatea românească și în special în rândul cetățenilor cu venituri mici, din localitățile rurale sau din urbanul mic, adică în peste 90% din localitățile din România.

Păcănelele nu mai sunt permise în aceste zone, unde au avut loc cele mai multe și mai mari tragedii din cauza acestui viciu.

Amendamentul propus de PSD, prevede:

b^1) spațiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slot-machine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e) din OUG 77/2009, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus.

Este o primă lege care închide sălile de păcănele și este primul pas din mai mulți care urmează.   Avem o altă lege depusă în Parlament care reglementează publicitatea la jocuri de noroc și un alt proiect de lege cu privire la închiderea jocurilor de noroc în toate localitățile.

De altfel, Guvernul deja a luat măsuri privind o reglementare mai strictă a domeniului jocurilor de noroc (toate firmele sunt obligate să aibă sediul fiscal în România), dar și de creștere a taxelor de până la zece ori pentru această industrie.

Controlul dependenței de jocurile de noroc este unul dintre obiectivele esențiale ale acestei guvernări. Mai importante decât anumite sume de bani aduse la buget este viața oamenilor, pentru că acest flagel tinde să distrugă familii întregi.

Camera Deputaților este cameră decizională și PSD va urmări cum se va conforma piața la noile recomandări și va introduce alte reglementări pentru a limita efectele nocive asupra societății provocate de această activitate.

         

Ilie Toma,

Deputat PSD Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate