.

PSD – marele câştigător al alegerilor din 9 iunie

Fără niciun dubiu, Partidul Social Democrat (PSD) este marele câştigător al alegerilor din 9 iunie, atât la nivel local, cât şi pe plan naţional. Social-democraţii s-au impus prin campania desfăşurată, în care s-au întâlnit direct cu oamenii şi au îmbinat cu succes acest mod de promovare cu tehnicile moderne oferite de media electronică, inclusiv mediul online.

Se spune că atunci când doreşti să fii eficient trebuie să renunţi la multitasking şi să te concretezi pe o sarcină de lucru care trebuie dusă la bun sfârşit, în cele mai bune condiţii. Social-democraţii hunedoreni asta au făcut. Au arătat tot ceea ce se putea prezenta la capitolul investiţii, au fost constanţi la capitolul atragerea de fonduri europene, conduşi de o doamnă care se înscrie printre specialiştii cu reputaţie în domeniu, au stat de vorbă cu oamenii.

Dar, mai mult, pentru rezultatul PSD Hunedoara au contat investiţiile realizate în judeţ şi finanţate din fonduri europene, despre care preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor spunea că au ajuns la un miliard de euro, în mandatul 2020-2024. Sunt foarte mulţi bani care au fost utilizaţi eficient, cu rezultate vizibile şi mulţumitoare pentru comunităţile locale.

S-a văzut acest lucru în mod direct şi în faptul că preşedintele PSD Hunedoara a reuşit un scor de necontestat la aceste alegeri, Laurenţiu Nistor impunându-se detaşat cu 47,16 % din voturile valabil exprimate. Comparativ, fostul prefect Călin Marian, membru PNL, a reuşit să obţină 25,4% din voturi şi s-a clasat pe locul al doilea. De unde vine această diferenţă, analiştii politici vor oferi, cu siguranţă, verdicte mult mai bine documentate decât această scurtă, dar necesară radiografie

Majoritate în CJ

Revenind la procesul de vot din 9 iunie, se poate spune că vom avea un Consiliu Judeţean Hunedoara mai riguros, deoarece vor fi doar trei partide reprezentate în această structură adminitrativă de interes judeţean. Din totalul celor 33 de mandate de consilier judeţean, PSD va deţine 17 mandate, PNL va avea 9 locuri, iar AUR, 7 locuri. Aritmetic, PSD are majoritatea asigurată în CJ Hunedoara fără să mai facă şi alte alianţe.

„Ziua de 9 iunie este cea în care ați ales continuitatea și traiectoria corectă de dezvoltare a județului Hunedoara. Vă mulțumesc pentru votul acordat, pentru încrederea și susținerea pe care mi le-ați arătat, mie și echipei PSD. La fel ca și în anul 2020, și acum ați dovedit că îmi sunteți aliați de nădejde. În următorii patru ani, vom realiza împreună cele mai bune proiecte pentru județul Hunedoara, pentru comunitățile locale de care aparținem, astfel încât să ne bucurăm cu toții de un trai mai bun. Le mulțumesc, cu acest prilej, și colegilor mei alături de care am realizat proiecte de dezvoltare, dar am dus și o campanie electorală corectă și entuziastă.

Îi felicit pe toți candidații la funcțiile de primar, care au reușit să ajungă, pentru prima dată, în fruntea comunităților lor, cât și pe cei care au fost reconfirmați pentru un nou mandat. Îi felicit pe toți consilierii județeni și locali care au primit votul de încredere.

Îmi doresc ca împreună cu administrațiile locale din județul Hunedoara să avem o colaborare excelentă de-a lungul acestor patru ani, să lucrăm cu dăruire și responsabilitate pentru binele comun al tuturor hunedorenilor!”, a transmis preşedintele PSD Hunedoara şi preşedinte al CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

O victorie istorică

La Deva, social-democraţii au înregistrat o victorie istorică prin alegerea lui Lucian Rus ca primar, fiind pentru oară în ultimii 30 de ani când PSD va conduce Primăria Deva. Datele statistice arată că Lucian Rus a obţinut 38,5% din voturi, în timp ce primarul în funcţie, liberalul Florin Oancea, a strâns 24,58% din opţiunile electoratului. La Consiliul Local Deva, PSD a câștigat 7 mandate, PNL, 4 locuri, AUR, 3 mandate, Partidul Oamenilor Tineri (POT), 2 locuri, UDMR, 2 locuri, Alianța Dreapta Unită, 2 locuri, iar Forța Dreptei, 1 loc. Actualul primar Florin Oancea a declarat că la finalul mandatului va ieși din viața publică.

„Împreună, avem de parcurs un drum cu multe provocări, pentru a asigura viitorul acestui oraș minunat, pentru a asigura o viață mai bună părinților și copiilor noștri. Fiecare locuitor al Devei trebuie să se simtă mândru că lasă ceva în urma sa, alături de noi, cei care vom prelua administrația orașului. De aceea, indiferent, dacă mi-ați acordat sau nu votul, aveți un rol important în ceea ce se va întâmpla în Deva în anii următori.

Timpul este necruțător și nu putem rămâne pe loc, trebuie să ajutăm orașul să crească, să se dezvolte sustenabil, să devină acel oraș smart, curat și prietenos cu mediul, pol turistic, pe care ni-l dorim cu toții.

Eu și echipa mea avem o mare responsabilitate față de Deva și multe lucruri de făcut pentru dumneavoastră, oamenii orașului. Îndreptăm, pe rând, micile neajunsuri care ne influențează viața cotidiană și continuăm cu proiectele de anvergură menite să repună Deva pe harta dezvoltării.

Deva merită să strălucească alături de mai marile orașe reședință de județ din vecinătatea noastră. Împreună ajutăm orașul să-și recapete gloria de altădată și să ofere acel licăr de speranță de care cu toții avem nevoie”, se arată într-un mesaj al primarului ales, Lucian Rus.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate