.

Protest spontan la Termocentrala Mintia

Miercuri dimineaţa, aproape o sută de angajaţi ai Termocentralei Mintia au protestat,  în curtea întreprinderii, nemulţumiţi de faptul că salariile pe luna martie sunt întârziate, pentru a doua lună consecutiv, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Mintia, Mircea Crişovan.

Situaţia s-a detensionat doar după ce liderul de sindicat s-a deplasat la sediul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petroşani, iar conducerea societăţii le-a promis protestatarilor, prin telefon, că salariile vor fi achitate în cursul zilei de joi.

“Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit plata pe luna martie, iar unii dintre ei încep să aibă probleme deoarece nu-şi pot achita alte obligaţii, la timp. Conducerea CEH a promis că până joi după-amiază banii vor fi viraţi pe cardurile de salarii. Dacă angajaţii termocentralei nu-şi vor primi banii în cursul zilei de joi, noi, liderii de sindicat, nu mai putem răspunde de nimic”, a declarat Crişovan.

Liderul sindical a arătat că starea de nemulţumire în rândurile angajaţilor de la Termocentrala Mintia se menţine, în condiţiile în care şi luna trecută salariile TESA au fost întârziate.

CEH numără circa 3.800 de angajaţi, societatea fiind formată din termocentralele Mintia şi Paroşeni, alături de minele Livezeni, Lupeni, Lonea şi Vulcan. (Foto: arhivă)/www.dcnews.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate