.

Proiectul „Modernizare DJ 705A Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia, km 2+200 – km 19+465”, în faza de desemnare a executantului lucrării

În urma votului de astăzi al consilierilor județeni privind aprobarea devizului general actualizat la acest obiectiv de investiții, prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost lansat anunțul de participare pentru execuția lucrărilor la cei 17 kilometri de drum județean, care asigură legătura dintre municipiul Orăștie și cetățile dacice din zonă, printre care cea mai importantă este Sarmizegetusa Regia.
Proiectul va beneficia de o finanțare europeană nerambursabilă, prin Programul Regional Vest. Potrivit proiectului tehnic întocmit, valoarea finanțării se ridică la circa 68,8 milioane de lei.
„DJ 705A este unul dintre drumurile importante aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara și asigură legătura directă spre cetatea Sarmizegetusa Regia. Tronsonul Orăștie – Costești, care traversează și o serie de localități, are nevoie de modernizare, fiind puternic degradat ca urmare a traficului tot mai intens. Localnicii, dar și vizitatorii care vin la cetățile dacice trebuie să beneficieze de toate condițiile de deplasare, să se bucure de confort și siguranță în trafic. Țin foarte mult ca acest proiect să se realizeze în timp cât mai scurt, iar lucrările să fie de calitate”, a precizat, în repetate rânduri, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate