.

Proiecte în valoare de 203 milioane de euro, contractate prin Programul Regional Vest 2021-2027, la mai puțin de doi ani de la lansarea oficială a acestuia

Suma reprezintă 17% din bugetul total al programului, iar ea va crește în perioada următoare, în condițiile în care, la nivelul ADR Vest este în plină derulare procesul de evaluare și contractare pentru toate cererile de finanțare depuse. Acestea însumează peste 440 de milioane de euro, bani nerambursabili, adică 38% din alocarea regională.
➡ Până în acest moment, la nivelul Regiunii Vest, au fost lansate 12 tipologii de finanțare, însumând 32 de apeluri de proiecte în valoare de peste 670 de milioane de euro, adică 58% din alocarea programului.
ℹ Stadiul implementării PR Vest a fost analizat în cadrul celei de-a cincea ședințe a Comitetului de Monitorizare a programului.
La evenimentul organizat de ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management a programului au participat, atât în format fizic, cât și online, alături de conducerea ADR Vest, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai autorităților publice centrale și locale din Regiunea Vest, precum și membri ai mediului academic, de cercetare, de afaceri și ai societății civile – membri și observatori ai acestui for partenerial cu rol decizional strategic în implementarea programului.
Și pentru că ne mândrim cu rezultatele obținute de naționala de fotbal a României la Campionatul European, am purtat astăzi tricourile cu care „Generația de suflet” a intrat în teren la turneul final.
Tot în cadrul ședinței au fost prezentate și analizate metodologiile și criteriile de eligibilitate și selecție pentru 13 intervenții regionale din cadrul PR Vest, care vor fi lansate în perioada imediat următoare și care însumează un buget de peste 311 milioane de euro.
Odată cu aceste intervenții, suma la care va ajunge bugetul lansat sau aflat în pregătire în cadrul PR Vest ajunge la aproape 1 miliard de euro.
Este vorba despre intervenții pe componenta de educație: grădinițe, școli; pe componentele de turism, tabere școlare, patrimoniu cultural, infrastructuri culturale publice, New European Bauhaus sau decongestionare trafic; dar și pentru mediul privat: instrumente financiare, întreprinderi nou înființate în Caraș-Severin, digitalizare IMM-uri, inovare și parteneriate pentru inovare.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate