.

Prognoza ANM: Temperaturi maxime şi precipitaţii, în primele zile de primăvară

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 25 februarie – 10 martie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se încălzeşte, de Mărţişor fiind anunţate maxime de 10 grade. Urmează fluctuaţii de temperatură şi precipitaţii slabe.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va crește de la 3 grade în prima zi, până la 9-10 grade în data de 1 martie. În următoarea zi se va răci cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în data de 5 martie media maximelor termice va fi de 13 grade. În zilele următoare nu vor mai fi variații semnificative. Media temperaturilor minime va fi negativă, dar în creștere treptată, de la -11 grade în prima zi până în jurul a 0 grade în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ aproape în fiecare zi, dar mai ales începând din 1 martie.

La munte, pe parcursul primei săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va încadra între -2 grade și 3 grade, iar în cea de-a doua săptămână această medie va depăși norma perioadei, fiind cuprinsă între 2 și 5 grade. Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de îngheț, cu valori de la -7 la -3 grade până pe 3 martie. În săptămâna 4 – 10 martie, tendința va fi de ușoară creștere, cu medii ale temperaturilor minime între -5 și -1 grad.

Se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales ninsori, în intervalele 26-27 februarie și 1-3 martie, dar local și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate