.

Primarul din Crişcior, nemulţumit de alocările bugetare

Comuna Crişcior primeşte doar 40.000 de lei de la bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui, este nemulţumit de modul în care Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a înţeles să facă repartizarea sumelor de la bugetul judeţean pentru echilibrarea bugetelor locale. Edilul arată că în împărţirea banilor nu s-a ţinut cont de proiectele ce trebuie cofinanţate de autorităţile locale şi nici de structura cheltuielilor pe fiecare unitatea administrative-teritorială, în parte.

„Consider că nu au fost respectate minime principii de alocare a sumelor de la buget. Crişciorul este o comună mare, în care fiinţează un liceu, avem multe proiecte de investiţii la care trebuie să asigurăm cofinanţarea. Cum putem face asta, dacă ni s-au alocat doar 40.000 de lei? Pe de altă parte, o comună cu 1.000 de locuitori şi un singur proiect în derulare primeşte 600.000 de lei. Este corect acest lucru?”, a întrebat primarul comunei Crişcior.

Edilul local este de părere că anul 2019 va fi unul extrem de greu pentru administraţiile locale, în condiţiile în care acestea trebuie să asigure plata salariilor pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap, dar şi voucherele de vacanţă.

Pentru asistenţii personali, sumele alocate ajung până la jumătatea anului, iar din iulie va fi nevoie de o rectificare bugetară. În ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, acestea sunt obligatorii, însă rămâne de văzut cum vor fi asigurate sumele necesare pentru achiziţia acestora.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate