.

Primăria Deva, la zi cu plata subvențiilor pentru energia termică furnizată de Termocentrala Mintia

Primăria Municipiului Deva a plătit de la începutul anului 2019 și până în prezent către Sucursala Electrocentrale Deva – Termocentrala Mintia, suma de 1.011.255,91 lei, reprezentând subvențiile privind acoperirea integrală a diferenței de preț la energia termică furnizată populației.

“Prețul gigacaloriei pentru subvențiile acordate de la bugetul general al municipiului Deva pentru acoperirea integrală a diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate devenilor (apă caldă și căldură) a fost aprobat prin HCL nr. 511/2018.

Administrația publică locală subvenționează prețul la energia termică pentru populație, pentru ca devenii racordați la sistemul centralizat de termoficare să beneficieze de confort termic la prețuri rezonabile.

Prețul subvenției pentru gigacalorie a crescut din luna decembrie 2018 și reprezintă un efort suplimentar pentru bugetul municipiului Deva, însă subvenția vine ca o măsură de protecție socială, dat fiind veniturile reduse ale unei părți a populației orașului”, a declarat Nicolae-Florin OANCEA, Primarul Municipiului Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate