.

Primăria construieşte un parc fotovoltaic în comuna Veţel

Administraţia locală din comuna Veţel are în plan reducerea cheltuielilor cu energia electrică, în paralel cu menţinerea gradului de confort actual pentru cetăţeni. În acest sens, Primăria Veţel a depus un proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic ce va permite ca o parte din consumul instituţiilor subordonate să fie asigurat din resurse alternative, regenerabile,

Intitulat „Construirea de noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile de energie solară, pentru autoconsum”, proiectul are o valoare de 1,8 milioane lei şi este finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Cu ajutorul energiei electrice pe care o vom obţine, vom reuşi să reducem semnificativ factura la electricitate pentru admistraţia locală şi instituţiile subordonate acesteia. Este un proiect care se aliniază tendinţelor actuale, de încurajare a energiei obţinută din resurse nepoluante, regenerabile. Susţinem acest demers, proiectul fiind unul prietenos pentru mediul înconjurător”, a explicat primarul comunei Veţel, Ioan Henţiu.

Parcul fotovoltaic va fi construit în satul Leşnic, în zona rezervoarelor de apă. Din punct de vedere tehnic, investiţia presupune montare a pe sol a unui număr de 418 module fotovltaice cu tehnologie monocristalină, de 550 Wp.

Cu acest proiect, comuna Veţel va intra în galeria selectă a unităţilor administrativ-teritoriale din România care pot prezenta o viziune concretă în ceea ce priveşte trecerea la obţinerea unei energii curate, sustenabile şi fără efecte asupra mediului înconjurător.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate