.

Prima vizită la dentist – cu colegii de grădiniță!

Un grup de preșcolari, cu vârste între 3 și 4 ani, de la Secția matern germană a Colegiului Național „Decebal” din Deva a participat, marți, 23 mai 2023, la prima vizită în cabinetul școlar de medicină dentară din cadrul școlii.

Acțiunea a făcut parte din seria activităților desfășurate în săptămâna „Școala altfel” și a avut ca scop acomodarea copiilor cu echipamentele, instrumentarul și sunetele dintr-un cabinet stomatologic, iar pe de altă parte – stabilirea unei relații prietenoase și de încredere între preșcolari și medicul stomatolog.

Vizita la dentist a fost transformată într-un adevărat joc de medicul Anca Kutaba – spre amuzamentul copiilor, care au descoperit atât tehnicile de periaj care-i ajută să aibă dinți sănătoși, cât și modul de funcționare a echipamentelor pe care le folosește un dentist.

✔️ Cei mai curajoși dintre preșcolari s-au așezat, pe rând, în fotoliul pacientului, experimentând toate pozițiile acestuia și la fel de curioși au fost să testeze instrumentele și aparatele din cabinet – cu atât mai mult cu cât unii dintre ei le-au văzut pentru prima dată.

🟠 După aproape o oră, fiecare copil a plecat de la cabinetul stomatologic cu o pastă de dinți și cu desene pentru colorat, în ton cu tema activității, dar și cu cele mai importante sfaturi pentru îngrijirea dinților.

ℹ️ În anul școlar 2022-2023, aproape 3.500 de elevi și 450 de preșcolari înscriși la unitățile de învățământ din municipiul Deva sunt arondați cabinetului școlar de medicină dentară de la Colegiul Național „Decebal” din Deva.

✔️ Anul trecut, aici au fost efectuate peste 1.000 de consultații primare și alte 575 de tratamente stomatologice gratuite.

📌 DE REȚINUT! În unitățile de învățământ din municipiul Deva funcționează, în prezent, 20 de cabinete medicale școlare, dintre care două stomatologice – aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Deva, care oferă consultații și tratamente gratuite tuturor elevilor și preșcolarilor. Asistența medicală școlară este asigurată de 7 medici și 22 de asistente medicale – angajați ai DAS Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate