.

Președintele a anunțat temele pentru Referendum: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi cele două teme care vor fi supuse referendumului din 26 mai.

Este vorba despre interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și despre interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe.

Șeful statului a subliniat că ”PSD-iștii au atât de multe probleme penale încât sunt dispuși să riște stabilitatea și viitorul României doar pentru a-și albi dosarele”.

”Cetățenii trebuie să decidă dacă vor dacă persoanelor condamnate să li se șteargă efectele condamnărilor și dacă vor ca guvernul să mai adopte OUG-uri în domenii sensibile precum organizarea sistemului judiciar și legislația penal. (…) Da, toleranță zero față de fenomenul corupției prin interzicerea amnisitie și grațierii reprezintă calea cea mai bună și corectă pentru continuare luptei anti-corpție. (…) Ce se întâmplă în actuala guvernare PSD e fără precedent: de mai bine de 2 ani asistăm la un permanent război contra justiției cu ordonanțe de urgență” a spus Iohannis.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate