.

Premii pentru elevii de la Liceul „Sigismund Toduță” la Concursul Regional „Arta Sunetelor”

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au obținut rezultate remarcabile la Concursul Regional „Arta sunetelor”, desfășurat la Petroșani în perioada 12-13 mai 2023.

Aflat la prima ediție, concursul organizat de Școala Gimnazială „I. G. Duca” din Petroșani  a avut ca scop încurajarea și susținerea tinerelor talente care studiază instrumentele muzicale, stimularea valorilor interpretative instrumentale și vocale, promovarea  muzicii instrumentale și corale în rândul cât mai multor tineri dornici de afirmare, dar și dezvoltarea spiritului competitiv. Concursul a  fost structurat pe două secțiuni: interpretare instrumentală și formații vocale instrumentale (ansambluri corale), interpreții instrumentiști putând opta pentru categoria profesioniști sau hobby. Dornici să își etaleze talentul la pian și instrumente cu corzi au fost peste 100 de elevi din clase primare și gimnaziale, precum și 4 formațiuni vocale și corale din școli și licee de muzică din 6 județe ale țării.

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au reușit să impresioneze juriul competiției, format din profesori de specialitate de la școli și licee de muzică din țară, toți cei 9 elevi participanți obținând locuri fruntașe în clasamentul general. În cadrul secțiunii de interpretare instrumentală PIAN, categoria profesioniști, între cei 88 de participanți, elevii formați cu dăruire și profesionalism de cadrele didactice ale Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au obținut distincții valoroase. Elevii s-au pregătit cu multă atenție și dedicare pentru această competiție, talentul și munca lor susținută fiind confirmate de rezultatele obținute:

Premiul I

Demian Anamaria, clasa I, clasa prof. Lazăr Cezarina

Premiul II

Chesche David, clasa a III-a, clasa prof. Lupu Andreea

Prusuș David, clasa a III-a, clasa prof. Cicu Naomi

Prusuș Marcus, clasa a V-a, clasa prof. Cicu Naomi

Premiul III

Luican Ioana, clasa a II-a, clasa prof. Popa-Morait Cristina

Botezat David, clasa a IV-a, clasa prof. Lazăr Cezarina

Mențiune

Lupei Paula, clasa a III-a, clasa prof. Lazăr Cezarina

Demian Denis, clasa a VII-a, clasa prof. Cicu Naomi

Trifoi Dragoș, clasa a VI-a, clasa prof. Popa-Morait Cristina

Îi felicităm pe toți, dorindu-le mult succes în continuare și sperând că exemplul lor va fi urmat de cât mai mulți elevi ai Liceului nostru, deoarece credem că  participarea la astfel de concursuri reprezintă o modalitate excelentă de a-și demonstra talentul și de a-și îmbunătăți performanțele. Suntem mândri de succesul elevilor noștri și vom continua eforturile de a le oferi cele mai bune condiții pentru a-și dezvolta abilitățile și  a-și urma pasiunea pentru muzică și artă.

prof. Lupu Andreea,

responsabil pentru relația cu presa

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate