.

Premianţii fără premii: Performanță din scaunul rulant

Cristina Deac este incredibil de frumoasă, iar frumusețea ei vine din modestie, din curaj, din perseverență, din optimism și din incredibila lecție de viață pe care ne-o dă din scaunul cu rotile.

Avea doar 17 ani când o operație nereușită la coloană, a aruncat-o, mai întâi pe un pat de spital, iar apoi, în depresie și, pe viață într-un scaun rulant! A stat cu mama ei în spital, lipită de saltea, 6 luni și spune că n-a vrut să audă de scaunul cu rotile! Spunea că nu se poate să intri în spital pe picioare și să ieși dus pe brațe de alții sau dependent de cărucior.

Apoi s-a ridicat, a avut șansa unor cursuri unde a învățat cum să fie independentă, cum să se nască a doua oară, de data asta nu din pântecul mamei sale, din propria voință, sete de viață și optimism! Astăzi, Cristina Deac este singura tenismenă din Campionatul Național Paralimpic și face ceva ce nici antrenorul ei nu poate: performanță din scaunul cu rotile! Mai mult, a devenit model în cadrul galei Atipic Beauty, s-a căsătorit și își dorește să fie mamă, dovedindu-ne că nicio tragedie nu te poate pune la pământ, dacă nu te lași înfrânt!

S-a apucat mai serios de tenis în urmă cu trei ani, iar de un an încoace, se antrenează pentru performanță. Așa a ajuns, în numai câteva luni, pe locul 106 ITF, la dublu. Recent, la Madrid, a jucat finala la dublu şi a câştigat. “Ți-am luat picioarele, dar ți-am dat aripi!”, pare să-i fi spus Dumnezeu Cristinei. Aripi ale curajului și-ale bucuriei de-a fi viu, de-a renaște din cenușa deznădejdii, devenind nu doar un om împlinit, ci și un model pentru cei din jur!

În fața Cristinei Deac nu mai îndrăznești să te văicărești, iar problemele tale devin, dintr-o dată, foarte, foarte mici!  Povestește dezinvolt și curat, e o plăcere să o cunoști, să o auzi, să primești, de la Cristina o minge la fileu! O minge numită “lecție de viață”! Tocmai de aceea vă invităm sâmbătă, la ora 11.00, în centrul Devei, în fața Casei de Cultură, pentru a o (re)cunoaște, pentru a-i oferi un buchet de flori din inima mult așteptatei Primăveri și pentru a-i mulțumi Cristinei pentru Primăvara pe care povestea ei o aduce în inimile noastre!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate