.

Prefectura Hunedoara: Plan de măsuri în cazul unei suspiciuni de infecție cu virusul COVID 19

Analiza și aprobarea “Planului de măsuri în cazul unei suspiciuni de infecție cu virusul COVID 19” a fost principalul punct al ședinței C.J.S.U. – Hunedoara, convocată astăzi de Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

A fost stabilit modul în care instituțiile și autoritățile publice trebuie să acționeze în cazul în care o persoană este suspectată de infecție cu coronavirus. Un punct important al discuțiilor l-a constituit prezentarea măsurilor de prevenire pe care populația trebuie să le respecte pentru a elimina riscul unei posibile infecții.

Reprezentantul Direcției de Sănătate Publică – Hunedoara, dr. Cecilia Birău, a prezentat o situație detaliată a acțiunilor și masurilor care trebuie luate în aceste situații.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a cerut tuturor celor prezenți să mediatizeze aceste măsuri prin toate mijloacele de informare, pentru ca populația să fie cât mai bine informată.

Recomandări generale pentru protejarea sănătății în vederea reducerii expunerii și a transmiterii virusurilor cu transmitere respirator includ igiena mâinilor și igiena respiratorie, precum și practice pentru o alimentație sigură:

– spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun sau cu soluții pe bază de alcool;

– când tușiți sau strănutați acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini;

– evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră;

– dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate mergeți la medic și spuneți-I medicului dacă ați călătorit recent.

Recomandări pentru călătorii:

– evitarea contactului apropiat cu persoane care suferă de infecții respiratorii acute și cu animale (vii sau moarte) sălbatice sau domestice;

– spălarea frecventă a mâinilor, în special după contact direct cu persoanele bolnave sau cu obiectele acestora;

– acoperirea nasului și a gurii în timpul tusei și a strănutului, cu un șervețel sau cu pliul cotului și contactarea medicului sau aautorităților naționale de sănătate în caz de simptome de infecție respiratory acută;

– evitarea contactului direct și neprotejat cu animale vii și cu suprafețele aflate în contact cu animalele, atunci când mergeți la piețele cu animale vii aflate în zonele în care au fost înregistrate cazuri de coronavirus nou;

– evitarea consumului de produse animale crude sau gătite foarte puțin. Carnea crudă, laptele crud (nefiert) șiorganele crude trebuie manevrate cu grijă, pentru a evita contaminarea cu alimentele gătite.

Suplimentar, în functie de situația epidemiologică, se vor dispune măsuri de „distanțare socială”, cum ar fi evitarea aglomerațiilor, promovarea muncii la distanță sau a teleconferințelor.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate