.

Precipitații și vânt puternic în aproape toată țara, începând de luni seară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ninsori și vânt puternic, valabilă în intervalul 11 martie, ora 21:00 – 12 martie, ora 11:00.

În intervalul menționat se vor semnale precipitații în general moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat în OlteniaMunteniaDobrogeasudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi precipitații, care vor depăși 10 l/mp și local 15…20 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, dar temporar și pe arii relativ restrânse și sub formă de ninsoare.

În regiunile sudice și sud-estice, local vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe litoral de până la 60…70 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Temporar vântul va avea viteze de 50…60 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m de peste 70 km/h, zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate