.

Poliţiştii hunedoreni au aplicat 261 de sancţiuni contravenţionale, în urma controalelor din trafic

În perioada 21-22 octombrie 2023, polițiștii rutieri  au desfășurat o serie de acțiuni de control în trafic, pe principalele artere rutiere din județul Hunedoara, în vederea prevenirii și a combaterii principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au aplicat 261 de sancțiuni contravenționale, pentru diferite încălcări ale  O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dintre care 116 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 amenzi pentru traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni, două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar ca măsură complementară a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 24 de conducători auto (pentru diferite abateri, precum: depășirea vitezei maxime admise cu peste 50 km/h, conducere sub influența alcoolului sau neacordarea priorității de trecere).

Exemple semnificative:

• La data de 22 octombrie 2023, în jurul orei ora 10:45, polițiștii au oprit în trafic un bărbat de 62 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism pe bulevardul 1848, din Hunedoara. În urma testării bărbatului, aparatul alcooltest a indicat o concentrație de 0,47 mg/l, alcool în aerul expirat.            Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală din Hunedoara,  unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

•  În data de 22 octombrie 2023, în jurul orei 22:15, polițiștii au oprit în trafic un bărbat din comuna Ghelari, care conducea un autoturism pe bulevardul Mihai Viteazu,  Hunedoara. Acesta a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.  În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

• În data de 22 octombrie 2023, în jurul orei 16:50, polițiștii au oprit în trafic, pe raza orașului Petrila, autoutilitara condusă de un bărbat de 49 de ani, din Petrila. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul avea are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată.

• În data de 22 octombrie 2023, în jurul orei 17:05, polițiștii  Biroului Rutier Petroșani au oprit în trafic, pe strada 1 Decembrie 1918, din Petroșani, autoturismul condus un bărbat de 33 de ani, din Petrila. Acesta a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

• În data de 22 octombrie 2023, în jurul orei 01:40, polițiștii Biroului Ordine Publică Deva au oprit în trafic, pe bulevardul 22 Decembrie, din municipiul Deva,  autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 34 ani, din comuna Victoria, județul Iași. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind 0,80 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

• În data de 22 octombrie 2023, în jurul orei 00:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ilia au oprit în trafic, pe strada Libertății, din comuna Ilia, autoturismul condus de un bărbat  în vârstă de 39 ani, din comuna Ilia. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat un rezultat de 1,49 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

• În data de 21 octombrie 2023, în jurul orei 18:10, polițiștii au oprit în trafic, pe DJ 687, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din Hunedoara. Acesta a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

•  În data de 21 octombrie 2023, în jurul orei 23:10, polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe strada Atelierului, din orașul Simeria,  autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din Simeria.    Fiindu-i solicitat permisul de conducere, acesta a declarat verbal că nu deține permis de conducere deoarece acesta a fost reținut, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulație, aspect confirmat de verificarea efectuată de polițiști în baza de date.

În toate cauzele prezentate, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate