.

“Piraţi rutieri”, depistaţi de poliţişti

În perioada 01.08-05.08.2019, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi au efectuat mai multe activităţi pentru verificarea legalităţii activităţilor de transport rutier public de persoane cu autovehicule cu capacitate de transport de 4+1 locuri şi 8+1 locuri.

Acţiunea a vizat, în principal,  reducerea gradului de victimizare a populației prin producerea de accidente rutiere, în care sunt implicați, cu vinovăție, conducătorii de autovehicule ce efectuează transport de persoane.

Astfel, în zonele din care „taximetriştii-pirat” obişnuiesc să îşi racoleze clienţii au fost amplasate puncte fixe de control ale Poliţiei Rutiere, care au monitorizat traficul în vederea aplicării unor măsuri, în cazul în care s-a constat activităţi de taximetrie ilegală. În aceste zone, care coincid, de regulă, cu staţiile de transport în comun, poliţişti au purtat  discuţii cu călătorii, cărora le-au recomandat să evite serviciile „taximetriştilor-pirat” pentru a nu se expune unor riscuri legate de siguranţa transportului şi pentru a nu deveni complici  cu aceştia.

Sancţiuni contravenţionale aplicate pentru diferite nereguli.

 În perioada menţionată, poliţiştii implicaţi în această activitate au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cu modificările şi completările ulterioare, 4 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative şi 20 de sancţiuni contravenţionale pentru  nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 care reglementează activitatea de transport taxi şi în regim de închiriere.

EXEMPLE RELEVANTE:

 În data de 04.08.2019, pe DC 686 , în zona gării C.F.R. Subcetate, a fost depistat de către poliţişti un bărbat care efectua activităţi de transport de persoane în regim TAXI cu un autoturism fără a deţine autorizaţie pentru activitatea desfăşurată.

  1. În data de 05.08.2019, pe strada Horea, din oraşul Haţeg, poliţiştii au depistat un bărbat care efectua transport de persoane în regim TAXI cu un autoturism, fără a deţine autorizaţie pentru activitatea desfăşurată.
  2. În data de 06.08.2019, pe strada I.L. Caragiale, din oraşul Simeria, a fost depistat un bărbat care efectua activităţi de transport de persoane în regim TAXI, fără a deţine autorizaţie pentru activitatea desfăşurată.

În cele trei cazuri prezentate, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 de lei şi au luat  măsura tehnico-admistrativă de suspendare a dreptului de utilizate al autovehiculului pentru o perioadă de  6 luni.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate