.

Peste 6.000 de contribuabili deveni și-au achitat impozitele în prima lună a anului

Aproximativ 6.600 de contribuabili persoane fizice din municipiul Deva și-au achitat, în luna ianuarie 2019, obligațiile fiscale către bugetul local.

Contribuabilii care plătesc integral impozitele până la data de 1 aprilie 2019 (având în vedere că data de 31 martie cade într-o zi nelucrătoare) beneficiază de o bonificație de 5%.

De asemenea, 1 aprilie 2019 este și ultima zi în care persoanele juridice deținătoare de clădiri trebuie să depună la Direcția Impozite și Taxe Locale Deva rapoarte de evaluare actualizate ale imobilelor, potrivit art. 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru a evita achitarea unui impozit de 5% din valoarea impozabilă a clădirii, conform aceluiași act normativ.

Din 2 aprilie 2019, contribuabilii persoane fizice și juridice care nu au achitat impozitele aferente primului semestru al anului vor plăti majorări de întârziere de 1% pe lună sau fracțiune de lună din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, potrivit Codului de procedură fiscală.

Plata impozitelor și taxelor locale poate fi efectuată la ghișeele Direcției Impozite și Taxe Locale Deva – în numerar sau cu cardul, sau online – pe portalul ghiseul.ro.

Programul de încasări la ghișeele Direcției Impozite și Taxe Locale Deva este următorul:

-luni, marți, joi și vineri – între orele 8:15-16:30;

-miercuri – între orele 8:15-18:30.

Pentru vizualizarea şi plata online a impozitelor şi taxelor locale, contribuabilii au la dispoziţie două variante: crearea unui cont de utilizator pe site-ul www.primariadeva.ro, Secțiunea Consultă datorii online (pentru vizualizare) sau crearea unui cont de utilizator pe portalul www.ghiseul.ro (pentru vizualizare şi plată).

Toate informaţiile despre vizualizarea şi plata online a impozitelor şi taxelor locale sunt disponibile pe  www.primariadeva.ro sau pot fi solicitate, prin-un e-mail, la adresa [email protected].

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate