.

Peste 30 de deveni care beneficiază de venit minim de incluziune, prezenți la Bursa locurilor de muncă

Peste 30 de persoane de etnie romă, din comunitățile defavorizate din municipiul Deva, care beneficiază de venit minim de incluziune, au participat la Bursa locurilor de muncă – Bursa Mărțișorului, desfășurată, luni, la Centrul Cultural din Deva.  

„Șase dintre participanți s-au reîntâlnit, astăzi, cu diferiți angajatori, în vederea identificării unor oportunități de angajare. De asemenea, conform fișelor de participare la bursă, beneficiarii ajutorului de incluziune au avut obligația de a solicita informații despre locurile de muncă vacante de la cel puțin patru angajatori”, a explicat reprezentantul Compartimentului Local pentru Romi al Primăriei Deva, prezent la Bursa Mărțișorului.

Persoanele apte de muncă din familiile care primesc venit minim de incluziune figurează în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, ca persoane în căutarea unui loc de muncă și beneficiază, gratuit, de servicii de formare/reconversie profesională, precum şi de măsuri de stimulare a ocupării.

Refuzul unei oferte de loc de muncă sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională determină încetarea dreptului la ajutor de incluziune.

La Bursa Mărțișorului au fost ofertate peste 500 de locuri de muncă vacante, iar numărul participanților s-a apropiat de 800 de persoane, potrivit organizatorilor.

Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate