.

Peste 200 de poliţişti hunedoreni vor fi la datorie zilnic, în perioada sărbătorilor de început de mai

Numărul poliţiştilor hunedoreni care vor acţiona în stradă, în perioada 26 aprilie – 6 mai 2024, a fost suplimentat, în vederea asigurării un climat de ordine şi siguranţă publică. În perioada menționată, peste 200 de poliţiştii hunedoreni vor fi la datorie, zilnic, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

Pentru ca perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii hunedoreni sunt pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Printr-un plan de măsuri specifice, conducerea I.P.J. Hunedoara a stabilit activităţi concrete în vederea menţinerii ordinii şi a siguranţei publice în zonele care cu o fluenţă mare de public, în zonele lăcașelor de cult, precum şi în staţiunile şi localităţile cu pondere turistică şi a dispus iniţierea de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte ce pot aduce prejudicii patrimoniului public şi privat. De asemenea, poliţiştii, alături de celelalte instituţii ale statului sunt pregătiţi să intervină  pentru înlăturarea sau limitarea urmărilor posibilelor evenimente negative produse din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Poliţiştii care vor acţiona zilnic, în stradă, în această perioadă, fac parte din structurile operative, respectiv poliţişti de ordine publică, poliţişti de poliţie rutieră, poliţie transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, poliţiştii  din toate structurile vor constitui o rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia o impune. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale de orice natură.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate