.

PESTE 200 DE INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN PERIOADA 15 – 17 martie 2024

În zilele de 15, 16 și 17 martie, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 211 misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.
Echipajele SMURD au răspuns la 174 solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentele din Deva – 31 intervenții, Hunedoara – 21 intervenții, Orăștie – 16 intervenții și Petroșani – 14 intervenții.
În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină la 10 accidente rutiere, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență, acolo unde a fost nevoie.
Sâmbătă, 16.03.2024, pompierii hunedoreni au intervenit pentru stingerea a 4 incendii de vegetație uscată izbucnite în localitățile Holdea (comuna Lăpugiu de Jos), Rișculița (comuna Baia de Criș), Aninoasa și lângă autostrada A1, în apropiere de Marginea, suprafața totală de teren afectată de flăcări fiind de aproximativ 25.000 metri pătrați.
În aceste 3 zile, pompierii au participat la 13 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean. Alte 10 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.
În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate