.

Persoană sancționată de jandarmi pentru lăsarea în libertate a câinilor periculoși

O persoană din municipiul Hunedoara a fost sancționată în această dimineață cu amendă contravențională în valoare de 1500 lei, conform prevederilor OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși de către jandarmii hunedoreni, deoarece nu și-a luat măsurile necesare pentru ca cei doi câini din rasa Rottweiller pe care îi deține să nu ajungă liberi și neînsoțiți în spațiul public, persoana respectivă fiind sancționată și în urmă cu câteva zile pentru aceeași faptă.

În data de 01 octombrie a.c. ora 08.00, în urma unui apel 112 prin care se sesiza prezența a doi câini periculoși pe strada Pinilor din Municipiul Hunedoara, un echipaj de jandarmerie a fost direcționat în zona respectivă. A fost identificată persoana deținătoare a celor doi câini din rasa Rottweiller care a recunoscut că nu și-a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea porților de acces ale imobilului unde locuiește.

Doar în luna septembrie jandarmii hunedoreni au fost sesizați de 10 ori prin apel 112 cu privire la prezența unor câini periculoși, fără botniță, în diferite zone din județ.

Suntem de fiecare dată în sprijinul cetăţenilor şi vrem să le reamintim iubitorilor de câini că accesul anumitor rase, este permis în locuri publice doar ţinuţi în zgardă , lesă  sau ham și purtând botniță. Proprietarul sau deținătorul temporar al câinelui trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani  şi este obligat să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul “Câine periculos” sau, după caz, “Câine agresiv”, printr-o plăcuţă având dimensiunile de cel puţin 15 x 25 cm.

De asemenea, îi informăm că nerespectarea prevederilor OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi pot atrage sancţiuni cu valori cuprinse între 100-3000 lei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate