.

Percheziții domiciliare și măsuri preventive dispuse față de 6 persoane bănuite de comiterea unor fapte penale

•   În data de 21 mai 2024, în jurul orei 02:00, Poliția Municipiului Vulcan a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție (prin forțarea ușii de acces) în incinta unui magazin, de unde au sustras 81 de telefoane mobile (prejudiciul fiind de aproximativ 60.000 de lei).         În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar în urma activităților derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au reușit identificarea celor bănuiți de comiterea faptei.  Cei în cauză sunt 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 53 de ani și o femeie în vârstă de 26 de ani, față de care polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor furt calificat și complicitate la furt calificat, tăinuire și complicitate la tăinuire.

• La data de 05 iunie a.c., polițiștii au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza municipiului Vulcan, care au vizat locuințele celor bănuiți de comiterea faptelor menționate, ocazie cu care au fost identificate și recuperate 15 telefoane mobile, o sumă de bani și diferite bunuri  folosite la comiterea infracțiunii. Față de cele 6 persoane, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore,  urmând ca acestea să fie prezentate magistraților Judecătoriei Petroșani, în vederea luării măsurilor legale.  La acțiunea de ieri au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vulcan, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Hunedoara, polițiști criminaliști și luptători ai Serviciilor Acțiuni Speciale Hunedoara, Gorj și Alba.

• În data de 05 iunie 2024, polițiștii de siguranță publică ai Poliției Municipiului Vulcan au interceptat pe raza municipiului și ulterior au verificat în aplicația E-Dac un bărbat de 48 de ani, din județul Vrancea.    În urma interogării bazelor de date, polițiștii au stabilit că pe numele bărbatului – aflat în urmărire națională – Judecătoria Focșani a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii,  la data de 05 iunie 2024. Acesta are de executat 2 ani și 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt în formă continuată. Cel în cauză a fost depus în Penitenciarul Deva, în vederea executării pedepsei privative de libertate.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate