.

Percheziții domiciliare și bunuri ridicate de polițiști de la persoane bănuite de contrabandă

• La data de 11 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Hunedoara au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 9 pe raza municipiului Deva, unu pe raza comunei Ribița și unu pe raza comunei Zam, la locuințele folosite de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 57 de ani, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de contrabandă.

Ca urmare a activităților procedurale, de la locuințele bărbaților au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 7.344 de țigarete (de diferite mărci), ce nu aveau aplicate marcaje fiscale, trei arme neletale (pistoale cu aer comprimat) supuse autorizării, cu muniția aferentă și o armă tip airsoft (replică), mai multe arme albe (săbii, macete, cuțite), un detector de metale deținut fără drept, 5 monede metalice de culoare galbenă (posibil din aur), telefoane mobile, 2 pungi conținând o substanță vegetală de culoare olive și 2 țigarete rulate conținând substanță vegetală de culoare olive, susceptibil a face parte din grupa drogurilor, 150 de tablete, 46 de fiole și o seringă cu diferite substanțe, posibil făcând parte din categoria celor interzise la deținere ori aflate sub un regim juridic special.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirea infracțiunilor de contrabandă (cu țigări), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu (în cazul infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cercetările urmând a fi preluate de polițiștii S.C.C.O. Hunedoara).

Acțiunile au beneficiat de suportul operativ al polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, a polițiștilor Poliției Municipiului Brad, ai Secției de Poliție Rurală Ilia și a luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Hunedoara.

•    La data de 11 aprilie 2024, polițiștii Biroului de Investigare a Criminalității Hunedoara au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Hunedoara, în cadrul unei acțiuni pe linia respectării drepturilor de proprietate industrială.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că o tânără în vârstă de 27 de ani, prin utilizarea unei platforme de socializare comercializa diferite produse susceptibil a fi contrafăcute, ce purtau însemnele, sigla, denumirea și caracteristicile unor mărci înregistrate.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri susceptibil a fi contrafăcute (parfumuri, obiecte de încălțăminte și îmbrăcăminte, genți), în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate