.

Patru tineri din Lupeni, prinşi în flagrant după ce au furat un autoturism

În data de 28.01.2019,  în jurul orei 04:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan au fost sesizați de către un bărbat din localitate cu privire la faptul că i-a fost sustrasă mașina, ce era parcată în fața blocului.

Poliţiştii structurii de ordine publică, în timp ce efectuau verificări în teren cu privire la sesizare, au surprins pe D.N. 66 A, în zona Uzinei Paroșeni, un grup de 4 tineri, care au abandonat un autoturism și au încercat să fugă spre municipiul Lupeni.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei patru, minori cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, toţi din municipiul Lupeni, au sustras, de pe raza municipiului Lupeni, un autoturism cu care s-au plimbat pe raza municipiului Vulcan, iar după ce au rămas fără combustibil au abandonat maşina şi au sustras de pe Aleea Crizantemelor, din Vulcan, un alt autoturism, cu care au încercat să se deplaseze în localitatea de domiciliu.

Planurile însă le-au fost dejucate de poliţişti, care i-au surprins în flagrant delict şi care i-au condus la sediu, pentru audieri.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și conducere fără permis, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor patru minori.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le  recomandă posesorilor de autoturisme:

  • contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare – antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care, odată activate, descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;
  • a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul celor cercaţi cu legea (genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip “diplomat”, aparatură electronică, etc.);
  • autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, de unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate