.

Parteneriat pentru digitalizarea asistenței sociale

Direcția de Asistență Socială Deva a semnat un parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), care are ca scop implementarea, la nivel național, a unui proiect în valoare de peste 25 de milioane de euro, prin care va fi constituit Registrul electronic al beneficiarilor de asistență socială activi.

Practic, este un vorba despre un parteneriat pentru digitalizare în servicii sociale. Astfel, ministerul va asigura digitizarea (inventarierea, scanarea și indexarea) documentelor conținute în dosarele beneficiarilor de servicii sociale activi, iar pentru derularea acestor activități, va pune la dispoziția DAS Deva echipamentele necesare (imprimantă multifuncțională, calculator, tabletă), precum și documentația necesară, instalarea și configurarea acestora, integrarea componentelor și operaționalizarea infrastructurii instalate.

Constituirea dosarelor electronice vizează beneficiari de servicii sociale din următoarele categorii: vârstnici și persoane fără adăpost, persoane în risc de sărăcie și excluziune socială, adulți beneficiari de servicii sociale destinate prevenirii și combaterii violenței domestice și agresorilor familiali, adulți în situații de abuz, neglijare, trafic, migrație și repatrieri.

Pe lângă funizarea de servicii electronice și crearea unui modul e-Asistență socială, care vor conduce la modernizarea activității asistenților sociali, proiectul intitulat „HUB de Servicii MMSS – SII MMSS” prezintă și alte avantaje:

– depunerea online a cererilor de servicii sociale și beneficii de asistență socială, prin intermediul unui singur punct de contact – portalul MMSS

– posibilitatea de consultare online a propriului dosar, de către orice cetățean

– semnalarea automată a suspiciunilor de fraudă

– furnizarea de date corecte instituțiilor care gestionează fonduri publice destinate beneficiilor sociale

– realizarea schimbului de date informatice atât în plan intern (între minister și instituțiile din subordine) și național (între minister și instituțiile din subordine și alte instituții centrale și locale), cât și cu sisteme similare de la nivel european.

Parteneriatul dintre Municipiul Deva – prin Direcția de Asistență Socială Deva și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost aprobat de Consiliul Local, în ședința ordinară din luna februarie 2023 și se va desfășura până la sfârșitul perioadei de sustenabilitate a proiectului – decembrie 2028.

Proiectul „HUB de Servicii MMSS – SII MMSS” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Direcția de Asistență Socială

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate