.

Orăştie: Razie a poliţiştilor pentru depistarea unor persoane bănuite de comiterea unor fapte ilicite.

 În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Orăştie au desfăşurat, pe raza municipiului, o razie în scopul depistării unor persoane care au săvârșit fapte antisociale și care sunt căutate pentru proceduri judiciare.

În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani, toți din municipiul Orăștie, persoane care se sustrăgeau cercetărilor şi care au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru a fi audiate în contextul unui dosar de cercetare penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori (fapta a fost comisă la sfârşitul anului  2018).

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că cei patru au tăiat mai mulţi arbori dintr-o pădure situată în apropiere de Orăştie (zona Cendea), însă au fost observați de un lucrător silvic, motiv pentru care au abandonat căruţa cu care intenționau să transporte lemnul tăiat ilegal şi au fugit, fiind identificaţi ulterior de către poliţişti, în urma unor cercetări.  În acest caz, poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii participaţiei fiecăruia dintre cei patru bărbaţi, la comiterea faptei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au identificat un minor în vârstă de 17 ani, din localitatea Căstău, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat. Fapta a fost comisă în cursul lunii iulie 2018, când cel în cauză a sustras un telefon mobil aparţinând unui alt minor, care se deplasa pe strada Pricazului, din Orăștie. Minorul, care e se sustrăgea cercetărilor, a fost condus, pentru audieri, la sediul Poliţiei Municipiului Orăştie.

Aceeaşi procedură a fost aplicată şi în cazul unui alt minor, în vârstă de 19 ani, din Orăștie, cercetat, de asemenea, pentru săvârșirea unei infracțiuni de furt, pe raza municipiului Orăştie. Din cercetări a reieşit că şi acesta ar fi sustras un telefon mobil, în cursul anului 2018.

Acţiunea polițiștilor a urmărit şi diminuarea  riscului rutier, prin prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere soldate cu victime omenești.  În cadrul acţiunii, poliţiştii Biroului Rutier au oprit pentru control 5 autovehicule şi au aplicat 5 sancţiuni contravenționale, în valoare de peste 5.000 de lei, ca urmare a constatării unor  abateri săvârșite de  participanții la trafic.

Poliţiştii vor mai organiza astfel de acţiuni cu efective mărite, în scopul menţinerii climatului de ordine şi siguranţă publică, dar şi al identificării persoanelor bănuite de comiterea unor fapte ilicite.

La acţiunea de ieri au participat 18 poliţişti din cadrul unor structuri operative al Poliţiei Municipiului Orăştie şi 6 poliţişti locali (foto arhiva IPJ).

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate