.

OPINII:  O lume a escrocheriilor, o lume fără căpătâi

“Hoţii or să fie domni şi curvele, doamne? Mai mulţi ani, România o să fie bârlogul tâlharilor? “

88 de ani de la profeția ciobanului Petrache Lupu. E incredibil cum a putut acest om vedea ceea ce ni se întâmplă azi! O stradă din Maglavit, Dolj, îi poartă azi numele, iar o statuie înălțată lângă Primărie amintește de acest cioban orfan, fără carte şi aproape surd şi mut, căruia i s-a arătat Dumnezeu, în primăvara anului 1935. Momentul a dat naştere unuia din cele mai ample fenomene religioase din România, cuprinzând, de-a lungul anilor, sute de mii de oameni, deopotrivă intelectuali, preoți, politicieni și țărani.

Iată profeția: „Un mare imperiu va cuprinde Europa şi România sfântă va fi cucerită fără să se tragă cu tunul. Mai mult, poporul minţit şi ademenit, va dori chiar el să fie cucerită ţara lui Decebal şi a lui Traian. Mari nenorociri se vor abate atunci asupra românilor. Se vor băjeni cu milioanele, vor fi multe inundaţii şi cutremure mari, secetă mare, furtuni înfricoșătoare venite din senin. Doi ani de zile, România, Europa, și toată lumea o să fie cuprinsă de o nouă boală, o nouă ciumă. Bogatul o să ceară săracului adăpost şi mămăligă. Ţara o să fie trădată chiar de cei care o conduc, iar banul o să fie singura religie a oamenilor. Degeaba preoţii şi vlădicii or să ridice Crucea lui Hristos, că nu vor mai fi ascultaţi şi lumea o să râdă de ei. Hoţii or să fie domni şi curvele, doamne! Mai mulţi ani, România o să fie bârlogul tâlharilor şi va avea felinarul roşu drept stemă. Războiul o să ne bată la uşă şi disperarea îşi va găsi sălaş în sufletul românilor. Când o să piară ultimul trădător de ţară şi toţi românii se vor pocăi, toți se vor întoarce de peste tot acasă, atunci o mare minune se va întâmpla şi Maica Domnului o să-şi întindă Acoperământul Sfânt peste Grădina Ei, salvându-ne pe toţi, pe toţi românii, şi aducând pace, bunăstare şi bucurie. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Oare așa arată viitorul?!

Din ce fel de oameni este compus? Dacă ăsta e viitorul… conceput de americani și camarila lor, mai bine ne oprim aici. Uite cum au educat tinerele generații care vor ca ele să construiască progresismul și o lume fără viitor. Astea toate sunt efectele râzgâielilor unei generații pe care noi am cocoloșit-o. O generație de neputincioși, veșnic într-o lene iremediabilă, pe care o numesc depresie, pusă pe seama celorlalți, pe care îi învinovățesc mereu pentru lipsa personală de chef pentru orice.

Nu au chef să muncească, nu au chef să se însoare, nu au chef să facă copii, nu au chef să își facă nici măcar o iubită sau un iubit, pentru ei orice în viață este extrem de complicat. O generație de muieți-s posmagii, căreia oricât i-ai da și orice i-ai face, tot nu e îndeajuns, tot nu e bine, totul trebuie făcut numai în condițiile impuse de ea.

Am îndepărtat admiterile ca să nu îi stresăm, se intră la facultate pe bază de dosar, am îndepărtat premiile în școala primară, ca să nu se simtă unii inferiori altora, am scos notele din cataloage, se dau calificative, am renunțat la medii și la teze tot ca sa protejăm neputincioșii, i-am scutit de la sport ca să nu transpire și să răcească, le-am dat joburi online, ca să nu mai piardă timp cu îmbrăcatul și spălatul, practic să muncească direct din pat.

Ne-am dat la o parte de pe stradă, ca să le facem loc cu vehiculele lor năstrușnice, tot felul de roți mai mari sau mai mici, monocicluri, bicicluri, tricicluri, toate pe baterie, să nu implice niciun efort care să îi obosească în vreun fel. Apoi, ne-am dat la o parte și de pe trotuare, mergem în șir indian ca să aibă inepții ăștia loc pe unde să se urce pe dracoveniile lor electrice, că să meargă pe jos e greu să dea pasul, iar cu autobuzul le pute, că e plin de boomeri.

Chiar și pe alea electrice le e lene să meargă la piață, la supermarket, nici apă nu își cumpără, își comanda totul la Glovo, le cară câte un copil amărât, dar ancorat în realitate, câte 30 de kile de apă pe scări, 4 etaje, ca să nu moară ăștia de inaniție în casă.

De gătit, e prea complicat, comandă mâncarea gătită online, umplu cu caserole de unică folosință câte o pungă de gunoi zilnic, în timp ce ne ceartă că nu suntem responsabili cu mediul.

Despre haine nu mai vorbesc, la toate casele de prin mall-uri e coadă, sacoșe întregi burdușite cu haine noi și, când ies pe stradă, tot în niște zdrențe izânite, cocoloșite, aruncate alandala, neîngrijiți apar. La schimbarea de anotimp, aruncă saci de haine din anul precedent, pe motiv ca nu mai sunt cool, tot întru protejarea mediului, bineînțeles.

Te uiți la ei ca sunt diformi, obezi, strâmbi, cu colana într-o parte, cocoșați, șchiopi, merg ca niște roboți, nu știu să miște mâinile pe lângă corp, iar dacă e nevoie să alerge, se împiedică și cad.

Sunt ai noștri și recunoaștem: am greșit! O generație ratată, de la care nu putem avea pretenția nici măcar să se întrețină singură, despre ajutorul pe care îl vom primi la bătrânețe de la ei nici nu poate fi vorba, să zicem bogdaproste dacă ne vor supraviețui, pentru că din ce în ce mai mulți tineri mor din cauza drogurilor, obezității, bolilor cardio-vasculare, tot din cauza lipsei de mișcare, a alimentației defectuoase etc.

 Important e să ne trezim la timp

Și să pregătim complet altfel generațiile care vin din urmă. Gata, am văzut pe pielea noastră că râzgâiala și cocoloșeala excesive produc dezastre sociale.

Și da, o palmă la timpul ei face minuni. Copiii își respectau părinții și pentru că le știau de frică. Dacă beizadeaua nu înțelege de vorbă bună, ce facem, stăm să ne rugăm de ea cu toții, părinți, vecini, profesori, colegi? Totul doar ca să nu o atingem cumva și, chipurile, să o traumatizăm psihic, în timp ce aia e oricum traumatizată de lipsa de reacție a societății la mizeriile pe care le face, de inexistența oricărui tip de limite?

Și nici urecheala nu a omorât pe nimeni. Noi, așa urecheați, cu doamna care ne dădea cu rigla peste mâini dacă nu aveam batista curată și unghiile tăiate lunea, avem infinit mai puține traume decât mimozele astea ajunse la maturitate care nu sunt în stare să traverseze strada singure fără să le calce vreo mașină.

Aia cu parentingul, cu cerutul părerii copilului care nu e prezumat a avea discernamânt, deci NU poate lua decizii responsabile, trebuie să dispară.

Hai cu notele, cu exmatriculările, cu premiul I, cu corigenți, cu sport, cu mers pe jos, cu alergat, cu cățărat în copaci, cu mâncat de dude și corcodușe, mai un gips, mai o julitură, mai o negritură, toate fac parte dintr-o copilărie sănătoasă, care călește viitorul adult.

Ajunge cu progresismul ăsta prost înțeles!

Vrem un viitor viabil pentru copiii noștri și un mediu sigur în care să trăim. Nu avem chef sa ne înjunghie nimeni care rămâne fără bani de boabele de care e dependent, de unul care a pierdut la cazino banii luați pe casa moștenită de la bunici, de tot felul de psihopați care au stat o viață întreagă prin hrubele internetului și ale realității virtuale și care nu se pot adapta la lumea reală, considerându-i pe toți ceilalți niște NPC-uri.

Dacă ăia din China sau Rusia, așa dictaturi cum sunt, scot generații de copii normali, care se joacă, aleargă, învață, fac o școală, un sport, știu o meserie, își fac o familie, au copii și trăiesc așa cum a trăit omenirea de mii de ani, păi atunci eu îmi doresc mai degrabă o astfel de dictatură decât democrația asta care ne omoară și copiii și pe noi. Datorită escrocheriilor unor ,,beizadele”, tații lor au provocat războaie, doar ca să le fie lor bine.

Progresismul și civilizația sunt prost înțelese și-au atins limitele și asta se vede în toate țările occidentale. Au venit din urmă și deja schimbă polii de putere mondială țări care au cultivat școala, munca, responsabilitatea, competiția, curajul, sacrificiul, respectul față de valorile sacre ale unui neam: părinți, familie, dascăl, comunitate, credință, tradiții”.

 Uităm să ne mai bucurăm

De viață și de lucrurile mărunte pe care ni le oferă. Uităm să privim Cerul mai des…să ne spălăm ochii cu sfințenia timpului dăruit Lui Dumnezeu…Uităm să observăm stelele… să auzim păsările.. greierii.. să admirăm pomii… florile… lucrurile frumoase.. să dansam în ploaie…să privim zborul fluturilor… să ascultăm marea. Uităm să fim veseli pentru că le permitem altora să ne indispună, să ne strice bucuria de copil… Uităm să dăruim… pentru că suntem prea preocupaţi să adunăm cât mai mult…Uităm să legăm prietenii şi uităm să le menţinem… Uităm oamenii care au însemnat mult pentru noi cândva.. şi-i uităm chiar și pe cei care ne iubesc. Uităm gesturile frumoase făcute de alţii pentru noi, dar nu le uităm pe cele urâte….Uităm să întindem o mână cu o pâiniță unui suferind. Uităm să zâmbim și să privim cu duioșie.. să mângâiem și să îmbrăţişăm, mulțumindu-ne să întindem un leu rătăcit prin buzunare…și credem ca am împlinit ce aveam de împlinit.. Uităm să spunem „mulţumesc” „te rog” „iartă-mă”, „TE IUBESC”… așteptăm doar anumite zile pentru asta…Uităm să renunţăm la ură… la orgoliu.. la invidie şi la toate sentimentele negative… Uităm să fim fericiţi cu ceea ce avem… pentru că suntem prea preocupați de ceea ce nu avem… Uităm până şi de Dumnezeu pe Care Îl invocăm doar atunci când avem temeri sau neajunsuri…Uităm să trăim, căci suntem prea ocupaţi să existăm…!Dezastrul care vine peste omenire este ,,inteligența artificială și hoția benefică băncilor și bogătașilor, digitalizarea și robotizarea….’’

Marea minciună de până acum, coafată până la penibil, în care trăim împinși forțat de niște ,,hodorogi bătrâni” și niște depravați se arată aproape nudă, făcându-ne să constatăm cu stupoare că „proaspăt rejuvenata economie” e doar un cadavru inert, aflat în descompunere, dar căruia i s-a aplicat un strat imens de fard. Nu ai economie solida, nu ai existenta.  SUA au condus lumea pe panta unei fantasmagorii financiare. Mulți știu adevărul, dar nimeni nu vrea să se gândească la momentul în care adevărul va lovi. E realitatea pe care se bazează elitele din spatele sistemului.  Suntem foarte aproape de o prăbușire sistemică. SUA și-a atins scopul, Europa este în metastază de gradul patru târâtă de Ursula, Macron. etc. România este doar pe hartă. Existențial, NU.

Concepția progresistă

Va avea efecte dezastruoase în toate economiile lumii. Inclusiv în SUA. Vom vedea insolvențe, picaje bancare (patru bănci deja se pregătesc să fie îngenuncheate în SUA; asta probabil în maxim 2-3 săptămâni). Sunt fenomene groaznice care includ și picaje definitive ale unor state.  SUA ar urma să-și răscumpere datoriile vechi cu bani noi, adică bani afectați de inflație, după care vor reîncepe scăderea randamentelor pentru a reveni în zona „sustenabilității”. Se va mai lăsa însă cineva păcălit de scamatoriile acestea? Războaiele bat la ușă. Lumea a luat-o razna. Războiul civil este la orizont în toată Europa. O Europă distrusă de peste Ocean cu artizani europeni. Ursula, Macron Zelenschi și toată camarila unor…”boșorogi”, unii cu pamperși alții cu bikineii femeilor. Nebuni de legat la ospicii, nu de condus imperii. Este doar o opinie personală.

Al dumneavoastră, același,

 Prof Ioan Romeo Mânzală

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate