.

OPINII: Ghinionul politicii româneşti!

,,Sunt urmărit de  ghinion, dar nu și de noroc. Dar ghinionul e ca norocul, mă prinde”- Ananie Gogniuc

Statul nu mai există, statul este o corporație astăzi în România. Și se supune legi­lor din afară. România trebuie să aibă conducători de glie, ca să poată fi un stat suveran, nu sclavi ai intereselor occidentale. Nu mai putem discuta de demo­crație, discutăm de totalitarism, cu nuanțe de haos. De ce mai avem Președinte, Guvern, Parlament? Nu fac nimic pentru România și poporul român. Constat că noi suntem stăpâniți de niște găști bine organizate aici în țară, ca și găștile de la Bru­xelles.
Domnule Președinte, la ce mai stați în acel palat, dacă conduceți la indicațiile Angelei Merkel? Am ajuns să ne conducă Juncker, Timmermans și alții, care, în țara lor sunt penali. Am văzut-o pe dna Turcan, care până mai ieri era prietena Elenei Udrea și crescută la școala lui Stolojan, spunând niște enormități la TV, în numele Partidului Național Liberal în materie de justiție. Doamna Turcan și domnule Dancă mergeți acasă, nu mai vorbiți în numele acestui Partid, că spuneți lucruri pe care nici dumneavoastră nu le credeți. Sunteți siguri că dacă veniți la Putere faceți ceva? Nu ați făcut nimic domnilor, mințiți poporul acesta. În afară de ură, nu știți să veniți cu ceva constructiv.

Noi de ce să mai votam?
Partidele au devenit niște găști, care se sfâșie pentru ciolan. Voi luptați pentru bunăstarea voastră, pentru hoția voastră, nu pentru noi. O să vedeți că acest popor va cere socoteală tuturor partidelor, care acum latră ca o haită de câini, unii la ceilalți. Ați distrus totul, țara, mentalitatea oamenilor, nu vă mai crede nimeni. De ce atâta ură și minciună? De la Președinte în jos, toata lumea minte, sunt plini de ură, iar justiția a devenit de râsu’-plânsu’. A ajuns justiția să facă scut în jurul procurorilor infractori, care au fost dovediți. Laura Codruța Koveși minte atât de mult încât în viața mea nu am văzut femeie să mintă așa. Ea a fost procurorul care a aparat interesele celor care acum o vor acolo, la Bru­xelles, ce nu este clar? Într-o țară normală, era legată de mult. Am ajuns să-mi fie scârbă când mă uit la televizor, când văd procurorii sfâșiindu-se unii pe ceilalți, ca fiarele. Ați nenorocit atâția oameni în Romania, unii dintre ei au murit ! Și-au făcut dosare unii altora, chiar până acolo a mers prostia omenească, acum se dau unul pe celălalt “în gât”. S-a ajuns ca doamna Georgeta să fie audiată noaptea, cu un voal pe cap, parcă mergea în vizită în Dubai! Dacă era curată, trebuia să meargă ca orice om de rând, nu sa jonglezi justiția. Vai de mama noastră, ce-am ajuns să vedem! Oare în ce țară am trăit? Și în junglă este mai multă ordine și disciplină. Oare de ce noi, care am fost lupi, am devenit maidanezii Europei? Pentru că ne-am vândut unii pe alții, iar conducătorii noștri au fost Cumpărați înainte de a se instala pe scaune. Votul nu mai contează, a demonstrat-o Bruxelles-ul. De dragul Luluței, au anulat și votul în Parlament. Fata asta pe cine a reprezentat aici, pe alții sau pe noi? Ea văd că a fost pusă de niște servicii și puteri străine. Acum realizez cum s-a distrus mediul de afaceri autohton și toată economia românească. Toți vor plăti mai devreme sau mai târziu.

Pas cu Pas, spre distrugerea economiei românești, domnule Președinte!
Acum înțeleg ce înseamnă ,,ghinion”! Ghinionul meu este că v-am votat eu și familia mea. Nu ați făcut nimic, decât foarte mult rău, împreună cu anumiți oameni din jurul dumneavoastră. Îmi pare rău, dar nu numai Guvernul este vinovat. Dumneavoastră sunteți mai vi­novat că ați obstrucționat multe legi, care puteau aduce ceva benefic românilor. Nu sunt partizanul niciunui partid politic, dar s-a ajuns până acolo încât politicienii au ridicat nesimțirea la grad de ,,virtute”.
Vorbim de statul de drept, care este într-o disoluție continuă. Nu mai are busolă, nu mai are oameni competenți, nu mai există legi, nu se mai respectă legea. Statul de drept apară hoții și hoțiile venite din afară, nu pe noi ! Noi unde să ne mai adresăm? Numai naivii mai cred că se cheltuiesc bani în politică, sperând că vor îndrepta lucrurile. Nu domnilor, soarta noastră este în mâinile altora, de la Bruxelles. Noi votăm ca ei sa aibă acoperire la tot ce va urma. Până nu vom fi tratați în mod egal, la aceeași masă, noi suntem cățelușii cu zgardă ai Germaniei, Franței și a altora.

România este condusă de străini !
Cunoscutul economist Călin Georgescu, expert ONU în dezvoltare durabilă și membru al Clubului de la Roma, critic acerb al dictaturii marilor companii trans­naționale și marii finanțe mondiale, a vorbit, într-un in­terviu despre situația politică actuală, pierderea suveranității României și necesitatea unui proiect de țară.
Ne spune că nu cunoaște programul de guvernare al PSD, dar consideră că toate programele propuse de formațiunile politice aflate la putere în ultimii 29 de ani, nu au adus nimic bun poporului român. Asta și pentru că, subliniază reputatul economist, România nu mai este condusă nici de Guvern, nici de președinte, ci de străini. România, care este ca o mină din care se tot extrage, și-a pierdut suveranitatea, afirmă renumitul economist Călin Georgescu, reamintind că el a propus deja un proiect de țară menit să salveze România de dominația occidentală, dar nimeni nu a dorit acest proiect.
„Nu cunosc programul de guvernare, pentru că toate programele propuse în decursul celor 29 de ani, după lovitura de stat din 1989, n-au adus nimic bun poporului român. Or, eu vă spun așa: înainte de orice program de guvernare, țara nu mai este condusă de Guvern. Și nici de președinte. Și nici de o instituție de stat. E condusă de străini. Atâta timp cât activele industriale sunt deți­nute de străini, băncile în România sunt deținute de străini, pârghiile strategice sunt deținute de străini, România și-a pierdut suveranitatea”.
Pentru a-și redobândi suveranitatea, România „trebuie să descătușeze forța internă, să nu mai depindem de nimeni. Atâta timp cât depindem de străini, nu poți să te dezvolți. Pentru că ei nu fac altceva decât exploatează resursa. România este ca o mină. Din care se scoate, permanent. Și nu o să se mai scoată, când mina va fi goală. Și atunci, o să părăsească puntea”.
Cât privește mult clamata apartenență a României la blocul comunitar, trebuie să apreciem că „Uniunea Europeană și NATO nu sunt obiective, cum fals s-a indus în rândul populației. Sunt niște mijloace prin care te dezvolți, dacă ești capabil să negociezi. Sau nu. România a intrat în Uniunea Europeană și NATO fără să înțeleagă nimic. Nu a negociat nimic și, pe cale de consecință, a pierdut tot. România nu are un steag. Și neavând un steag, nu are cum să se dezvolte. De aceea, eu am propus un proiect de țară, „Hrană, apă, energie”. Pentru a dezvolta poporul român, nu a-l ține în beznă”.
În ceea ce privește situația agriculturii românești și a imposibilității producătorilor români de a-și vinde produsele pe piața internă, economistul Calin Georgescu a declarat:
„Dar dumneavoastră știți de cel mai criminal act semnat, de liberalizarea fondului funciar? Semnat acum câțiva ani de zile. Și, omul care a semnat și care era ministru al agriculturii, a fost numit prim-ministru în România. Păi ce să mai spui după chestiunea asta? Vorbesc, evi­dent, de Dacian Cioloș. Nu mai ai ce să mai comentezi. România nu mai este un stat, în primul rând. Este o corporație. Și ea se supune legilor din afară. Punct. Ce îmi spuneți dumneavoastră ține de un stat suveran. România trebuie să aibă conducători de glie, ca să poată să fie un stat suveran, nu sclavi ai intereselor occidentale” a subliniat Calin Georgescu. Și atunci, mă întreb: ce legătură mai are votul oamenilor dat în România? De ce mai facem partide, când vedem cu ochii noștri robia în care ne scăldăm? Am ajuns la celebra vorba din popor: ,,Mama inculților este gravidă mereu și naște în fiecare zi, acum este gravidă cu gemeni”! Poate ne vom trezi, până nu va fi prea târziu.
,,Ghinionul este un soi de noroc, care nu-și ratează ținta ” – Ambrozie Bierca.

Al dv . același Prof. Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate