.

O familie nevoiaşă îşi găseşte o casă cu ajutorul unui preot

Adevărata temelie a unei vieți duhovnicești împlinite este Hristos, iar a unei familii creștine este iubirea.

Atunci când privim mai departe de interesele imediate vedem ceea ce este important pentru semenii noştri, iar pentru părintele Alexandru Milovan, din localitatea Bacea, comuna Ilia, ajutorarea unei familii nevoiaşe, cu trei copii, s-a transformat într-un țel duhovnicesc.

Familia Neag locuieşte, împreună cu cei trei copii, unul de curând născut, unul la grădință, iar altul în clasa a-IV-a, în apropiere de satul Mintia, într-o locuință construită de tata, fără curent electric și fără alte utilități. Destinul ei se va schimba în foarte scurt timp pentru că oameni cu sufletul mare l-au ajutat pe preotul Alexandru să strângă banii necesari pentru a le dărui o casă aşa cum trebuie.

„Atunci când am mers prima dată la ei acasă, invitat și de familie, dar și de nașii de botez, am fost extrem de impresionat de condițiile precare în care locuiau cei cinci. Curentul electric era asigurat de o baterie de la tractor, de exemplu. Lucrurile pe care astăzi le considerăm normale, vitale chiar pentru o bună dezvoltare a unui copil, acolo nu existau. Am fost plăcut surprins de faptul că fetița, care se află în clasa a-IV-a, era pasionată de pictură. Cât este de minunat să ai o viziune despre frumos, dincolo de ceea ce vezi în imediata apropiere, și să ai harul de a-l așeza pe hârtie”, spune părintele Alexandru, citat de site-ul Episcopiei Devei.

Tot el arată că familia Neag este una de oameni gospodari, care muncesc şi se îngrijesc de animalele pe care le au în ogradă. Nu consumă alcool și nici nu cer milă pe de gratis, deși le este foarte greu.

„Și-au înțeles și, oarecum, acceptat soarta. Recunoștința pentru puținul avut și dorința de a fi creștini cu orice preț mi-a oferit o frumoasă lecție despre demnitate și mi-a arătat încă o dată că nu este sărac cel care nu are bani”, a spus părintele Alexandru Milovan.

Și pentru că iubirea și credința sunt susținute și confirmate de faptele pe care le facem – singurele, de altfel, pe care le luăm cu noi atunci când pornim pe drumul spre veșnicie – preotul paroh din Bacea a lansat un strigăt de ajutor pentru sprijinirea celor cinci suflete.

Oameni cu sufletul mare, impresionați de povestea acestor credincioși și-au unit cugetele, inimile și mâinile, iar împreună cu doi oameni de afaceri din Arad: Viorel Țopa și Ovidiu Palcu au transformat o idee în realitate. Astfel s-a reuşit cumpărarea unei case în localitatea Valea Lungă din comuna Ilia,locuinţă în care se vor muta cei cinci în cel mai scurt timp.

Suma de 12.000 de euro s-a strâns într-un timp foarte scurt, lăsând încă o dată să se înțeleagă că, deși trăim vremuri grele, în care valorile umane şi societatea se află pe pantă descendentă, din toate punctele de vedere, oamenii rămân oameni și nu sunt indiferenți față de cei aflați în adevărată nevoie, arată site-ul episcopiei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate