.

O EXPERIENŢĂ UNICĂ

Da, asta a fost pentru noi, membrii echipei Cyber 2.0 Warriors de la clubul de robotică CND Robo­tics al Colegiului Național ”Decebal” din Deva, campionatul național, BRD FIRST Tech Challenge România.

După multe ore petrecute în laboratorul de fizică, alături de mentorul nostru, domnul profesor Sorin Stănculescu, ideile colective au fost transpuse în practică, prin crearea unui robot performant.
Trecând peste emoțiile campionatelor regionale de la Timișoara, unde am obținut un muncit și binemeritat premiu – Locul III la secțiunea THINK AWORD a concursului BRD FIRST Tech Challenge Romania, am pornit cu încrederea și entuziasmul vârstei spre București, pentru a participa la cel mai important concurs de robotică de la noi din țară.
Au fost trei zile încărcate cu emoții puternice, generate de febra concursului și de bucuria întâlnirii cu colegi din toată țara, atmosferă fantastică, spiritul de fair – play, Gracious Professionalism, în concordanță cu spiritul FIRST și nota generală a competiției.
Noi am jucat șase meciuri, din care am câștigat cinci, clasându-ne pe poziția 11 a Diviziei Coandă. Acest rezultat este mulțumitor pentru noi, având în vedere că suntem la prima participare, cu o echipă tânără și entuziastă.
A fost o onoare pentru noi să fim în același loc cu Kip Thorne, laureatul Premiului Nobel pentru fizică din 2017, care a fost prezent la Cam­pio­natul nostru.


Suntem fascinați de discursul său – The Mind Brilliant Behind Interstellar. Domnul Hans Klemm, ambasadorul SUA în România a fost prezent alaturi de noi, împreună cu președintele FIRST USA, Donald E. Bossi, care ne-a transmis un mesaj important : „Victoria este de moment, experiența este pentru totdeauna”.
Tot el a continuat într-o notă înțeleaptă, explicându-le elevilor că experiența rămâne chiar și atunci când nu ieși învin­gător dintr-o competiție.
Felicitari si succes pe mai departe colgilor care s-au calificat la Campionatul Mon­dial.

Alexandra Tarod,
reporter junior, partici­pant în cadrul echipei Cyber 2.0 Warriors, al clubului CND Robotics

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate