.

O echipă de căutare-salvare canină a reprezentat judeţul la Vigorous Warrior 2019

ISU Hunedoara este reprezentat la exerciţiul NATO, cu profil medical Vigorous Warrior 2019, de o echipă de căutare-salvare canină.

Plutonierul adjutant Graţian Dâncșorean cu Diamond şi Rocky, un ciobănesc belgian şi un ciobănesc german, participă la operaţiunile de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături sau izolate în pădure.

Exercițiul NATO Vigorous Warrior 2019 se desfășoară în baza militară Cincu cu scopul de a consolida cooperarea între civili şi militari în efortul de a salva victime rezultate în urma unor dezastre naturale sau explozii.

Simularea prevede acţiuni de căutare salvare a oamenilor surprinși sub dărâmături cu echipaje canine, salvarea victimelor şi tratarea lor în punctul medical avansat.

La exerciţiu participă specialiști din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră dar și voluntari ai Asociaţiei Câini de Salvare Transilvania. Sursa: ISU Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate