.

Nu avem cazuri de gripă în judeţ

Judeţul Hunedoara se numără printre puţinele din ţară în care numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de infecţii acute respiratorii este relativ constant, de la o săptămâna la alta.

De asemenea, în judeţ nu a fost raportat încă niciun caz de gripă, ceea ce ar putea fi urmarea directă a faptului că foarte mulţi oameni din grupele de risc au ales să se imunezeze la timp.

„Aproape toate cele 22.500 de doze de vaccin antigripal pe care le-am primit de la Ministerul Sănătăţii au fost administrate de medicii de familie din judeţul Hunedoara. Faptul că populaţia a înţeles importanţa vaccinării şi că dozele au venit la timp au avut urmări favorabile pentru că în judeţ nu a fost semnalat, încă, niciun caz de gripă”, spune medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Datele oficiale ale DSP Hunedoara arată că în prima săptămână din acest an au fost înregistrate 524 de persoane care au prezentat infecţii acute respiratorii, dintre acestea 294 fiind pneumonii. Din cauza unor forme mai severe ale bolilor, 137 de persoane au fost internate în spital.

Numărul cazurilor constatate este relativ similar cu cel din ultima săptămână a anului 2018, când în evidenţe se aflau 606 persoane diagnosticate cu infecţii acute respiratorii.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate