.

Noi emisiuni în cadrul Programului „Tezaur” pentru titlurile de stat

De marţi, 2 aprilie, persoanele fizice pot achiziționa noi titluri de stat în cadrul Programului Tezaur. Scadențele sunt la 1, 2, 3 și 5 ani, cu dobânzi de 3,5%,4%, 4,5% și 5%.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 2-22 aprilie de la unitățile Trezoreriei Statului, între 2-18 aprilie prin Compania Națională Poșta Română pentru mediul rural și 2-19 aprilie pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, fără plafon maxim individual de subscriere. Titlurile de stat care sunt lansate în data de 2 aprilie 2019 sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate. Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Au fost deja două serii de emisiuni, de la începutul anului, în februarie şi martie. Interesul populaţiei pentru titlurile de stat a scăzut însă, de la a doua emisiune de titluri de stat. Este vorba despre puțin peste 9.000 de investitori și o sumă de circa 500 milioane lei, comparativ cu aproximativ 11.000 români și aproape 700 milioane lei, în februarie. Sursa: alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate