.

Noi distincții pentru elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță”

Elevii de la secția  de canto a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au valorificat noi oportunități de a-și etala talentul și de a fi răsplătiți pentru munca lor, aducând recunoașterea meritelor și pregătirii lor alături de profesoara care îi îndrumă cu dăruire, Maria Copăcian.

Zilele trecute, la Cluj-Napoca s-a desfășurat cea  de-a XV-a ediție a Concursului Național de Interpretare Muzicală „Pe aripile Sunetului”. În 9 și 10 decembrie, sălile Muzeului Etnografic al Transilvaniei s-au lăsat învăluite de magia sunetelor aduse la viață de tineri talentați cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, care au concurat pe categorii în funcție de nivelul de pregătire și la diferite secțiuni: pian (solo și duet), vioară, suflători, canto (clasic, muzică ușoară, muzică populară). Înscrisă la secțiunea Canto Clasic – Avansați,  eleva Buble Rahela din  clasa a X-a Muzică s-a bucurat de înalta apreciere a juriului, obținînd  Premiul I Special al Juriului.

Tot  săptămâna trecută, alți doi elevi ai clasei a X-a Muzică au fost premiați la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „Merry Music”. Aflat la a treia ediție, concursul organizat de Merry Music School și Merry Music Shop s-a desfășurat online, participanții optând pentru categoria amatori sau profesioniști și o mare varietate de secțiuni: pian, canto, tobe, instrumente cu coarde, grupuri corale și instrumentale. Înscrisă la secțiunea canto muzică ușoară, eleva Hărăguș Bianca a obținut Premiul I de Excelență, iar elevul Sicoe Cristian, la secția canto clasic, premiul al II-lea.

Întregul colectiv al Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva împărtășește bucuria acestor  elevi și a profesoarei lor, Maria Copăcian, și privește cu speranță către stelele ce se nasc între noi și prind tot mai multă strălucire sub îndrumarea profesorilor  lor hăruiți.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate