.

Nicolae-Florin Oancea, Primarul Municipiului Deva: ,,Implementăm noi proiecte pentru  a atrage turiștii la Deva”

Administrația publică locală, împreună cu membrii Asociației pentru promovarea turismului din Deva și Regiune, DEVA 360 vor demara o serie de campanii de promovare a turismului la Deva: tururi ghidate pe Cetatea Devei, în centrul istoric, la bisericile din oraș, patru dintre acestea monumente istorice.

Deva, orașul de la poalele Cetății, este una dintre cele mai vechi așezări din România, fiind atestat documentar din 1269.

În prezent, Deva ocupă un prim loc ca importanță între cele cinci municipii ale judetului Hunedoara, fiind un important centru politic, administrativ și cultural, precum și localitatea de resedință a județului.

Cetatea – un obiectiv turistic important

,,Municipiul Deva, un loc încărcat de istorie, cu evenimente remarcabile, are toate șansele să devină un oraș în care turiștii să își dorească să petreacă cât  mai multe zile. Pe lângă tururile ghidate,  vom avea un circuit, un tur ce se va numi ,,History walk”, pe care îl vom promova și implementa. Un circuit pe care turiștii îl pot accesa la pas și va cuprinde toate clădirile de tip monument istoric.  La fiecare dintre acestea va fi un cod QR pe care îl scanezi și poți vedea cum arăta clădirea la momentul în care a fost construită și care este povestea ei. Avem și complexul acvatic Aquland, un loc de relaxare pentru turiștii care ne vizitează orașul și alte multe atracții turistice care merită vizitate”, declară primarul Devei, Nicolae-Florin Oancea.

Ruinele Cetății Deva, de pe Dealul Cetății, au fost și rămân un obiectiv turistic important. La poalele dealului se întinde „Parcul Cetății”.

Membrii Asociației Deva 360 lucrează și la experiențe pentru turiști, pentru ca în momentul în care ajung aici să știe exact ce pot vizita și cum pot să petreacă timpul liber, indiferent de vârstă.

Pe platformele de turism vor fi promovate pachete pe care agențiile să le poată include în ofertele lor ca experiențe inedite.

,,Turismul se face împreună cu comunitatea, cu oameni care înțeleg să ofere și ei servicii de calitate, pentru ca oaspeții care ne trec pragul să-și dorească să revină în frumosul nostru oraș.

 Conferința Ospitalității la Deva

În 21 martie 2024, vom avea la Deva, și cea de a doua ediție a Conferinței Ospitalității organizată de Asociația pentru Promovarea Turismului din Deva și Regiune.

Conferința Ospitalității este și o platformă strategică pentru ca antreprenorii și specialiștii din domeniul ospitalității să se reunească pentru a stabili împreună punctul de evoluție înspre care dorim să mergem împreună.
Scopul nostru este să țesem o comunitate strânsă, omogenă, care să încorporeze perfect atât sectorul privat, cât și cel public, iar obiectivul final – „Destinația de Deva”, a mai spus Nicolae-Florin Oancea.

Conferința de la Deva va avea invitați de marcă din domeniul ospitalității și a turismului: Alexandru Prișcu – Director Marketing Castelul Bran, Ciprian Ștefan – Manager General Complexul Național Muzeal ASTRA,  Marian Șerban – Manager Casa Timiș, Mario Csipai – Președinte Asociația Turism Alternativ,  Ștefan Juglea – Owner Povestea Unei Națiuni, Robert Agarici – Director de Comunicare Hospitality Culture Inst.

Aceștia le vor împărtăși participanților din experiența lor în domeniu.

Temele abordate vor fi: Strategii de marketing. Tendințe de promovare online și offline, Managementul cultural, Management hotelier și Introducerea experiențelor în circuitele turistice.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate