.

Minori bănuiţi de furt calificat şi conducere fără permis, reţinuţi de poliţişti

 În data de 11.02.2019, în jurul orei 10:10, Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată de un cetăţean din localitate despre faptul că, în noaptea de 10/11.02.2019, i-a fost  sustras autoturismul, pe care îl parcase pe Calea Braii, din Lupeni.

În urma sesizării, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar la scurt timp au identificat autoturismul respectiv pe raza municipiului Lupeni (pe strada Narciselor, unde a fost abandonat de către cei care l-au sustras) şi l-au predat persoanei vătămate.

Tot ieri, o persoană din municipiul Lupeni a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, în noaptea de 10/11.02.2019, persoane necunoscute au pătruns, prin  forțarea unui geam în locuința sa, de unde au sustras două televizoare și mai multe haine pentru copii.

Şi în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  furt calificat şi au demarat cercetări în vederea identificării autorilor. De această dată, autorii au profitat de faptul că proprietara nu se afla în locuinţă, iar apartamentul vizat se afla la parterul unui bloc.

În urma activităților întreprinse, poliţiştii  au  identificat prezumtivii autori ai infracţiunilor reclamate. Aceştia sunt patru minori din municipiul Lupeni, faţă de care sunt probe că au mai comis, pe raza localităţii, şi alte fapte de natură penală cu un mod de operare asemănător.

Poliţiştii au stabilit că trei dintre minori (doi în vârstă de 16 ani şi unul de 12 ani), în noaptea de 10/11.02. 2019, împreună cu un alt minor,  în vârstă de 15 ani, (care nu a putut fi depistat până în prezent, fiind în continuare căutat de poliţişti), au comis două infracţiuni de furt calificat (furtul autoturismului şi furtul din locuință, de unde au sustras bunuri în valoare de aproximativ 2.000 lei). În ambele cazuri, prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate