.

Mii de persoane, maşini şi acte. căutate internaţional, găsite prin cooperare Schengen

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima lună, aproape 3.000 de persoane, peste 300 de autovehicule și 157 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Pe parcursul lunii martie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 1.808 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, polițiștii români au pus în aplicare 95 de mandate europene de arestare, au depistat 226 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 496 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și alte 35 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 96 de documente și au fost găsite 260 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 1.185 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 124 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 109 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 94 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 13 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 47 de autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 61 de documente semnalate de România.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate