.

Mențiune şi premiu special pentru deveni la Concursul Național ”Călătoria mea interculturală”

 În perioada 22-24 martie 2019  la Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr” din Oradea, județul Bihor, a avut loc cea de-a VI-a ediție a Concursului Național ”Călătoria mea interculturală”, competiţie adresată  tuturor elevilor aparținând minorităților naționale de pe teritoriul României.Tema din acest an a fost: ”Modelul meu in viață”.

Din cele 62 de echipaje înscrise la nivel de județe, au fost selectate  pentru   etapa naționala  un număr de 32, din 20 de judeţe, alcătuite din trei elevi  și un cadru didactic coordonator, care au concurat pe  trei nivele de învățământ: primar,gimnazial si liceal.

Echipajul care a participat pentru județul Hunedoara  a provenit de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” Deva și a fost format din elevii Giangu Raisa Maria, Moraru Daria Șiloh si Rafi Mihai, reprezentând  două minoritați (evreiască si rromă). Coordonat de profesor Giangu Ofelia, echipajul a concurat sub numele de ”Armonia”  și s-a confruntat  cu alte 16 echipaje de nivel gimnazial, nivelul cu cel mai mare număr de participanţi.

După două zile pline de activități (spectacole oferite de gazde,concurs,parada portului popular al minorităților naționale prin centrul orașului Oradea), duminică – 24 martie – au fost anunțați premianții acestei ediții. Liceul de Arte”Sigismund Toduță” Deva a obţinut  o mențiune si un premiu special pentru mesaj relevant  prezentat într-un filmuleț cu unchiul elevului rrom  Rafi Mihai (gabor), membru al Parlamentului European de la Bruxelles).

La finalul concursului, iniţiatorul acestei competiţii, doamna  Ana Elisabeta Naghi,  Consilier al Corpului de Control din cadrul Ministerul Educaţiei Naţionale, a anunţat că în anul 2020 municipiul Deva va fi gazda acestei manifestări  pline de frumusețe si armonie interculturală.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate