.

Mediocritatea și prostia au luat locul logicii și adevărului

”Viitorul va fi despre a găsi o cale de a reduce populația. Desigur, nu vom putea să executăm oamenii sau să construim lagăre. Ne vom descotorosi de ei  făcându-i să creadă că este pentru binele lor propriu…Vom găsi sau provoca ceva. O pandemie care să țintească anumiți oameni. O criză economică reală sau nu, un virus care să-i afecteze pe bătrâni sau pe cei între două vârste, nu contează, cei slabi și fricoși vor muri din cauza acestuia. Prostul va crede în el și va cere să fie tratat. Vom fi avut deja grijă să avem pregătit un tratament, un tratament care va fi soluția. Selecția idioților se va face, prin urmare, de la sine; se vor duce la abator de buna voie. Cred că și ultimul ”idiot”a înțeles mesajul…sau va fi anihilat. România fără justiție…”

Jaques Attali, membru Bilderberg:” De ce oamenii au devenit mai proști? De unde am importat prostia? Ne place această letargie prosteasca? Și efectul acestei perspective ne va atinge pe toți. Iată de ce. Mulți ani Europa a fost buricul pământului. În viziunea ei, cel puțin. Evident, dacă ai fi ieșit din Europa și te-ai fi dus către Asia, spre exemplu, ai fi dat peste imperii mai bogate, culturi mai complexe și așa mai departe. Când lumea a devenit un sat global, Europa și-a pierdut, încet-încet, direcția. Și lucrul ăsta mi se pare că devine evident mai ales după ce apare internetul în viața noastră. Chiar dacă Tim Berners-Lee e britanic și lucra la CERN-ul elvețian când a inventat www-ul, Europa n-a reușit să aibă vreun cuvânt real de spus în lumea mare a afacerilor digitale moderne. Cel mai bun exemplu este graficul care circulă de ceva vreme pe net, cu cele mai mari proprietăți online din lume, din 1995 până în 2023. Nicio proprietate europeană nu prinde primele locuri. Nu știu câți vă aduceți aminte de Quaero, un proiect franco-german care se lăuda în 2005 că va bate Google. I-am urmărit atunci, de aproape, traiectoria și moartea. E un proiect care definește încercările europene de a face tehnologie. Căutându-și drumul, Europa și-a găsit, recent, un țel din a spune așa: ”Ok, nu avem noi tehnologie, dar asta nu trebuie să ne împiedice să o reglementăm pe a altora”. Și reglementările au devenit din ce în ce mai complexe și agresive. Cumva, în timp ce alte zone ale lumii se grăbesc să inoveze și să lanseze proiecte, oamenii devin mai proști și nu știu de ce.

Inteligența oamenilor este în regres

Mă întreb dacă fenomenul a fost cauzat de dietele noastre nesănătoase de cele mai multe ori. De sistemele educaționale neperformante, de dependență tehnologică sau de sursele de informare. Este cea mai convingătoare ipoteza că efectul Flynn s-a inversat? În concluzie, Flynn a studiat scăderea la om a ,,coeficientului de inteligență IQ. A existat o diferență între inteligența cristalină și cea fluidă. Cea cristalină reflectă lucrurile din trecut (vorbim de testarea I-O) iar cea fluidă reflectă abilitatea individului în perspectivă. Concluzia că testele IQ nu au ținut pasul cu măsurarea corecta a inteligentei.  Europa se grăbește să lanseze legi care să le reglementeze. Și exemplul cel mai recent este AI Act, sistemul de reguli prin care Europa și-a propus să oblige inteligența artificială să i se supună. Un Regulament revoluționar. Mă întreb cât de adaptat va fi la realitatea de peste un an. Spun asta în contextul în care istoria ne arată un lucru interesant. Când singura zonă în care inovezi sunt reglementările, trebuie să te îngrijorezi. Poate greșesc, dar am sentimentul că mai toate imperiile s-au prăbușit atunci când au dat o importanță mai mare tradițiilor decât tehnologiei. Da, Europa dă tonul unor lucruri bune pentru societate, însă omoară, în același timp, o serie de afaceri locale într-o lume în care concurența nu are astfel de bariere. Cred că se va dovedi păgubos, în anii următori, cercul vicios în care e nevoie să dezvoltăm tehnologia, însă legile noastre împiedică această dezvoltare în ritmul altor zone ale lumii”. ”Dacă nu putem face tehnologie, măcar să facem legi”. Quaero ar fi murit, spune legenda, atunci când nemții și francezii s-au certat. Nemții voiau căutări text, francezii multimedia. În realitate, proiectul a murit pentru că singura lui menire era să învingă Google. Cam același lucru se întâmplă și astăzi cu legislația europeană. E, mai degrabă, construită împotriva a ceva, decât în favoarea evoluției tehnologice. Și asta o să ne coste. Prostirea oamenilor este închisă, este circulară. Observam că mediocritatea este generată de prostie. Este vizibilă la politicieni care, la alegători și nu numai, s-a creat ”efectul de turmă”. Marea dramă a omenirii este prostia, care a devenit ca o pandemie.

Din păcate, generația  cea mai ”curată” din toate punct de vedere, se apropie să  plece. Rămân generații cu creierele spălate de minciună și manipulare. Toate acestea, ne place sau nu, sunt generații pierdute, care au devenit sclavii ,,snobilor”care conduc. Prostia echivalentă cu mediocritatea.

Într-o lume fără elite…

Mediocritatea nu face ravagii, nu e fanatică, nu provoacă revoluții și războaie, ci se mulțumește să instaureze un climat călduț în societate. Să creeze o lume fără elite, fără avânturi, fără ieșiri din rând. Mediocritatea e comodă pentru majoritate, pentru cei care nu aspiră la a-și da un destin. Răul pe care-l fac mediocrii se rezumă la a pune piedică celor care au apetitul înaltului sau al binelui făcut cu competență și cu bun-gust. Ei sunt liniștiți câtă vreme nu sunt puși în situația de a se oglindi în reușita altora. Atunci devin agresivi, fac corp comun, căci își simt căldicelul vieții pus în pericol. Atunci mediocrii răspund prin aglutinare și cantitate. O societate majoritar mediocră stagnează, ea nu pune nimic deosebit pe lume căci, prin conjurația mediocrilor, ea împiedică pe oricine să pună. Apare prostia deculpabilizată?

Jaques Attali, membru Bilderberg: ” Vinovați, în acest caz, sunt cei care, fiind la cârmă, mențin anume societatea în vârsta minoratului mental. Sănătatea trupului și sănătatea minții sunt prioritățile absolute ale oricărui stat: medicina și educația. Orice societate e de fapt o „fermă a oamenilor”. Sau un teren de cultivat. Într-o fermă poți să crești mârțoage sau cai de rasă, iar dacă o livadă nu dă roade, cultivatorii sunt de vină, nu pământul și pomii”.

”În schimb, prostia nu poate fi deculpabilizată când proștii se recrutează dintre oamenii inteligenți. Pare absurd ce spun, dar, din păcate, e purul adevăr. Cei mai străluciți intelectuali pot fi și scandalos de proști. Am numit prostia oamenilor inteligenți „prostie paradoxală” sau „prostie la vârf”. În asemenea cazuri trebuie căutat un mobil afectiv. O minte deosebită poate deraia, poate vira către prostie, exces etc. când, într-o dezbatere, subiectul se colorează (autobiografic) afectiv. O minte îndeobște limpede poate fi orbită de o traumă trăită cândva.

Altă explicație nu am, de vreme ce până și un imbecil poate să-și dea seama că atunci când e vorba de riscuri și dezastre colective se impun automat măsuri de salvare colective. În asemenea situații nu mai există libertatea de a-ți revendica libertatea. Ai zice că orice om perfect rațional  poate înțelege că libertatea cuiva trebuie îngrădită când ține morțiș să se manifesteze pe spezele altuia, scria Gabriel Liiceanu.

Suntem una dintre cele mai sărace țări ale Europei

Spălatul sufletului e un lux. Cultura e un lux. Se poate supraviețui fără să citești. Se poate trăi fără cărți, se poate trăi, desigur, dar rezultatul e teribil. Te apropii din ce în ce mai mult de cotele primitive ale vieții, te îngropi în analfabetism, în superstiții, în prost gust, în inconștiență, în frustrare, în urâțenie sufletească. Cum vrei sa fii inteligent fără aceste elemente ale vieții? Alegi să fi prost? Îmi pun întrebări la ce vad oficial…De ce toți șefii de stat (dacă mai există) se fac ,,preș” în fața lui Zelenski? De ce America și Europa stă ,,drepți” în fața lui Zelenski? Comportamentul lui Zelenski este sfidător și prin îmbrăcăminte.

Se mai poate trezi umanitatea? 

Mă sperie căderea liberă și rapidă a Americii și Europei. J. Biden și Ursula chiar nu vad decât într-o singură direcție?! Interese!

 “Cea mai mare parte a umanității,  încă continuă să trăiască într- o stare profundă  de somnolență,  pe care Sistemul o susține activ prin toate formele de manipulare. Așa numita noastră  realitate,  pe care o percepem prin organele de simț, este de fapt, o iluzie creată de creier, ca răspuns la semnalele primite. Din păcate,  aproape toate cunoștințele oamenilor despre lume,  despre esența omului și capacitățile sale sunt ,,virusate” cu idei false. Creierul este capabil să extindă iluzia presupunând și  completând imaginile după un șablon creat  și impus de exterior.

Doar trezindu-se omul poate obține controlul asupra  propriei vieți, eliberându-se de dogmele și dictatele Sistemului. Trezirea se poate produce ca urmare a filtrării cu sens a fluxurilor de informații primite,  a blocării celor create de Sistem și activării acelora care comportă cunoștințe adevărate despre Univers  și om.

Ceea ce credem despre realitate poate  schimba  relația  noastră cu ea –  exact cum percepția noastră despre  lumea înconjurătoare ne poate schimba gândurile. Gândul este acea bază  pe care se așază rațiunea noastră. Vedem lumea cu ajutorul gândurilor și printr- un proces lung, învățăm să interacționăm cu această lume. Omul devine ceea ce crede.

Credința (viziunea asupra  lumii) reprezintă acel program care creează tiparele în baza cărora subconștientul construiește realitatea individuală. Subconștientul este de un miliard de ori mai puternic decât rațiunea,  și, odată ce a obținut acces  la el, omul devine omniprezent”,(News Mend).

Oare se vor mai trezi oamenii din acest somn profund?!

 Al dumneavoastră, același,

 Prof Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate