.

Marşul pentru viaţă 2019 în EPISCOPIA DEVEI ȘI HUNEDOAREI

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, sâmbătă, 23 martie 2019, a avut loc, în 10 localități ale județului Hunedoara, Marșul pentru viață 2019 – Unic din prima secundă, manifestare ajunsă la cea de-a cincea ediție în eparhia noastră și care se desfășoară cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Manifestarea este organizată la nivel național de Asociația studenți pentru viață și este sprijinită de mai multe asociații și organizații ProVita și Pro familie.

În acest context, și în județul Hunedoara s-a organizat în data de 23 martie 2019, înaintea praznicului Bunei Vestiri, Marsul pentru viață 2019. Astfel, în orașele: Deva, Hunedoara, Brad, Orăștie, Hațeg, Petroșani, Lupeni, Petrila, Vulcan, Uricani și în comuna Ilia, a avut loc Marșul pentru viață 2019 – Unic din prima secundă. La marș au participat toți cei care privesc și respectă viața ca dar al Lui Dumnezeu, toți cei pentru care femeia, maternitatea, copiii și familia, ființa umană în general, reprezintă valori imuabile. Dintre participanți amintim: Asociația Filantropia Ortodoxă – organizator, Episcopia Devei și Hunedoarei, Protopopiatele Ortodoxe Deva, Brad, Hațeg, Orăștie și Petroșani, Asociația Mama Deva, Asociația Precious Little Feet – Viață și Speranță Deva, Coaliția pentru Familie – filiala Deva, Biserica Baptistă, Biserica Penticostală, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – filiala Deva, clubul de voluntariat Orthocaffe Deva și Hațeg.

În DEVA această manifestare a început la ora 12:00 în Piața Unirii (statuia lui Traian), cu câteva discursuri ProVita, un miniconcert susținut de tineri liceeni și a continuat cu Marșul pentru viață pe următorul traseu: Piața Unirii – B-dul. Iuliu Maniu – Biserica „Buna Vestire” (unde s-a rostit o rugăciune către Maica Domnului) – B-dul. Decebal – str. Mihail Kogălniceanu – Spitalul de pediatrie (unde s-a rostit o rugăciune pentru mame și copii) – Piața Victoriei.

În celelalte orașe ale județului evenimentul s-a desfășurat astfel:

HUNEDOARA – Adunare Publică Pentru Viață Parcul Tineretului, în fața Catedralei Eroilor.

BRAD – Marș pentru viață pe traseul Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Brad I – Poșta – Kilometrul 0 – Troița din Parc.

HAȚEG – Adunare Publică Pentru Viață în Parcul Central din fața spitalului orașului.

LUPENI – Marș pentru Viață pe traseul Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” Lupeni-Bărbăteni – Biserica Sfântul Nicolae – Centrul Orașului.

ORĂȘTIE – Adunare Publică în fața Catedralei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Centru.

PETRILA – Marș pentru Viață pe traseul Biserica „Sfânta Treime” str. Republicii – Monumentul Eroului Necunoscut – Casa de Cultură a orașului.

PETROȘANI – Marș pentru Viață pe traseul Piața Victoriei – Parcul Carol Schreter.

URICANI – Marș pentru Viață pe traseul Podul Bucura – Parc – Biserica „Înalțarea Domnului”.

VULCAN – Marș pentru Viață în centrul orașului.

ILIA – Adunare publică pentru Viață.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate