.

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Crișan are un nou stareț

În Duminica a 33-a după Rusalii, 17 februarie 2019, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Crișan, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul acesteia, la momentul rânduit, părintele diacon Dan Ionuț Vîrban a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” – Lupeni II. La final, Părintele Bogdan Alexandru Benea, noul preot al parohiei „Duminica Tuturor Sfinților” – Dupăpiatră-Sat, a fost hirotesit întru duhovnic.

La predică, Preasfinția Sa, făcând referire la pilda vameșului și a fariseului citită din Sfânta Evanghelie la Sfânta Liturghie, a vorbit despre mândrie. Aceasta este cea mai perfidă lucrare a diavolului în sufletul uman, fiind cancerul vieții spirituale. Lui Dumnezeu nu-i place mândria, ci opusul ei, smerenia. Un păcătos care se pocăiește este mai sus în ochii lui Dumnezeu față de un drept care se mândrește.

A fost o zi însemnată pentru Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Crișan deoarece Părintele Arhimandrit Spiridon Rădoane a fost instalat ca stareț. De asemenea, Părintele Arhimandrit Visarion Neag, exarhul așezămintelor monahale din Episcopia Devei și Hunedoarei, a primit o gramată de mulțumire pentru toată activitatea desfășurată în perioada cât a fost stareț al Mănăstirii Crișan.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate