.

Luncoiu de Jos: Un dispensar modernizat şi un parc nou, cadourile de Paşti în acest an

În comuna Luncoiu de Jos se munceşte din greu pentru că administraţia locală îşi doreşte ca de Sărbătorile de Paşti să poată oferi locuitorilor două „cadouri” foarte frumoase şi utile pentru oameni: un dispensar uman modernizat şi un parc prevăzut cu tot ceea ce este necesar pentru câteva ore de relaxare reală.

Pe primarul Călin Dud l-am întâlnit în curtea Primăriei, unde se lucra la amenajarea unui parc parc puţin mai aparte, de care să se poată bucura toată lumea.

„În curtea Primăriei amenajăm un parc pentru toţi locuitorii comunei. Am prevăzut aici locuri de joacă pentru copii, dar şi filigorii unde se vor putea relaxa persoanele adulte. În proiect este prevăzută şi o scenă în aer liber unde se vor ţine festivităţile organizate de elevi, în anul şcolar, dar şi spectacole pentru copii sau cele pentru alţi locuitori ai comunei. I-aş putea spune un spaţiu al comunităţii, în care fiecare se poate regăsi, de la cei foarte tineri, până la seniori. Oamenii vor veni aici să mai schimbe o vorbă, să aibă grijă de copii sau de nepoţi. Este un proiect frumos care va fi gata până la Sărbătoarea Paştelui”, spune primarul comunei Luncoiu de Jos, Călin Dud.

În proiect este inclusă şi construcţia unui grup social modern, necesar în astfel de locuri.

Totodată, în apropiere se află şi o baltă, unde se va putea practica pescuitul sportiv, atunci când va fi cazul.

Proiectul a fost depus prin Gal Ţara Zarandului şi beneficiază de o finanţare AFIR, în valoare de circa 70.000 de euro.

În forţă se lucrează şi la modernizarea Dispensarului Uman, o investiţie posibili prin fonduri obţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). „Este vorba despre o reabilitare totală a dispensarului, iar proiectul are o valoare de aproximativ 124.000 de euro. Estimăm că şi în cazul acestui proiect lucrările vor fi gata până la Paşte. Lucrările au fost complexe şi s-au derulat de la zidărie. S-a retencuit, consolidat, s-au refăcut elementele de tâmplărie, s-au montat geamuri noi şi un nou sistem de încălzire şi multe altele”, a adăugat primarul comunei Luncoiu de Jos.

Dorinţa edilului local este ca o dată cu lucrările de modernizare a dispensarului, medicii de familie să fie mult mai interesaţi să vină în comună cu statut permanent, deoarece, în prezent, această activitate este desfăşurată de un singur doctor, care vine o zi pe săptămână.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate