Locuitorii comunei Luncoiu de Jos sunt invitaţi duminică, 14 iulie, de la ora 21,00, la un spectacol de teatru susţinut de profesionişti ai genului, în cadrul unui proiect mai amplu care vizează promovarea artei de bună calitate în zonele rurale din România.
Intitulată „Schimbăm perdelele”, piesa de teatru va fi prezentată la șura din gospodăria doamnei Benea Natalia Maria, nr. de casă 75, zisă și la Americanu’, din localitatea Luncoiu de Jos.
„Este o mare bucurie să putem avea asemenea oaspeţi, care să le ofere oamenilor un spectacol de teatru în aer liber. Este nevoie şi de asemenea momente, iar faptul că avem de-a face cu profesionişti, cu actori premiaţi pentru calitatea muncii lor, ne onorează ca administraţie publică, Proiectul este unul itinerant şi suntem încântaţi că aşezarea noastră a fost una dintre cele în care se va desfăşura acest spectacol”, a declarat primarul comunei Luncoiu de Jos, Călin Dud.
Textul piesei de teatru aduce în atenţie un moment pe care mulţi şi l-ar dori, dar puţini sunt cei care ştiu să-l gestioneze aşa cum trebuie.
„Ce se întâmplă atunci când ți se îndeplinește unul dintre cele mai arzătoare visuri care treptat se dovedește a fi coșmar? Un soț joacă la loto, iar într-una din zile îi surâde norocul și câștigă potul cel mare. Ajuns acasă la nevastă va afla că nu e deloc simplu să fii bogat”, precizează organizatorii.
Protagoniștii comediei sunt Florentina Năstase, actriță a teatrului „Toma Caragiu” Ploiești și Mihai Smarandache, actor al Teatrului „Odeon” București. Regia și adaptarea textului original scris de György Spiró, sunt semnate de Victor Olăhuț.
Spectacolul a avut premiera anul acesta la Festivalul Internațional de Artele Spectacolului “Atelier” unde Florentina Năstase a fost nominalizată pentru cea mai bună actriță, iar Mihai Smarandache a fost premiat pentru cel mai bun actor.
Mai trebuie precizat că această piesă este dedicată tuturor categoriilor de vârstă, iar accesul publicului este gratuit.
Spectacolele fac parte din proiectul „Teatru dincolo de orașe” co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în care parteneri sunt Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, Universitatea din Bucuresti prin Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Asociația Arhaic, Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală, primăriile comunelor Bănișor, Valcău de Jos (Sălaj) Baru, Râu de Mori, Sălașu de Sus, Luncoiu de Jos (Hunedoara), Sălățig.