.

Luna Mai – luna economiei sociale

Luna Mai – luna economiei sociale a fost marcată în județul Hunedoara printr-un eveniment de conștientizare și promovare a ocupării în muncă a persoanelor cu dizabilități.
Campania a fost organizată de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și s-a bucurat de o participare numeroasă: elevi și persoane cu dizabilități interesate să se angajeze, cadre didactice, reprezentanți ai mediului de afaceri, alți invitați.
Consiliul Județean Hunedoara a fost reprezentat la eveniment de vicepreședintele Ion Bădin.
Evenimentul a beneficiat de prezența a doi secretari de stat: Rareș-Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, și Lucian Rus, de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Cei doi demnitari reprezintă doua instituții care pot oferi soluții concrete pentru ca viața persoanelor cu dizabilități să fie mai bună atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.
Carol, tânărul din Deva absolvent de Drept în ciuda handicapului său locomotor, în prezent angajat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a venit la întâlnire și le-a vorbit participaților despre experiența sa de viață și despre faptul că a reușit să-și realizeze visele, chiar dacă a avut de depășit multe dificultăți și prejudecățile celor din jur.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate